Košarka

Đordi čuo predloge Virtusa i Partizana: Mi ne menjamo format

Autor Milutin Vujičić

Povodom ideje o eventualnom F8 turniru...

Izvor: MN Press

Prvi čovek Evrolige i Evrokupa, čuveni Đordi Bertomeu, govorio je danas (konačno) nešto više na temu nastavka pomenutih takmičenja koja su prekinuta usled pandemije korona virusa.

Klubovi i dalje nisu dobili konačan odgovor na pitanje da li će se košarkaška sezona uopšte nastaviti, kao ni pod kakvim uslovima, ali im je za sada otprilike objašnjeno da se i dalje insistira na tome da se takmičarska godina završi u istom formatu kao što je planirano.

Naravno, sa drugačijim kalendarom... O kome još nema reči.

Đordi Bertomeu prokomentarisao je i predlog Virtusa, odnosno Partizana, povodom nastavka sezone u Evrokupu. Italijani su predložili da organizuju fajnal-ejt turnir u Bolonji, kao završnicu Evrokupa, dok je Partizan rekao da bi oni voleli da se to desi u Beogradu.

"Nismo imali nikakve razgovore sa Lukom Baradldijem iz Virtusa ili sa Ostojom Mijailovićem iz Partizana oko fajnal ejta Evrokupa", kazao je Đordi Bertomeu.

"To je zato što je naš cilj da sezonu završimo u aktuelnom formatu".

To znači da Bertomeu i dalje insistira da se odigraju utakmice četvrtfinala, polufinala i finale (sve na dve pobede), za šta će biti potrebno znatno više vremena.