Košarka

Zvezdaši ovo rado premotavaju! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Peti rođendan meča kad je Markus Vilijams ''kupio'' navijače.

Izvor: MN Press

Duško Vujošević na klupi crno-belih, Dejan Radonjić na klupi crveno-belih... I jedan od derbija koji će se još dugo prepričavati.

U glavnoj ulozi - Markus Vilijams. Zvezdin organizator igre je na današnji dan, pre pet godina, ušao u srca svih navijača trenutnog učesnika Evrolige.

Na ovaj susret nas danas podseća i zvanični profil ABA lige, u okviru koje je odigran meč. A ako vam treba podsećanje, tu je i kratak snimak Markusove serije po kojoj je on ostao upamćen.

Američki plejmejker je bio veoma razigran u finišu meča, pa je za manje od 10 minuta najvećem rivalu ubacio 17 poena, što je na kraju i prelomilo meč. To je dovoljno za kultni status među navijačima.


Pokušavao je Vujošević da promeni odbrani, menjao je čuvare na Vilijamsu, ali te večeri u hali Aleksandar Nikolić ništa nije moglo da zaustavi momka koji se kasnije u karijeri, na kratko, vratio u Zvezdu.

Ovom pobedom, na gostovanju najvećem rivalu, Crvena zvezda je izborila plasman u finale ABA lige. Crveno-beli su bili bolji od gradskog rivala (81:73) za 3:1 u polufinalnoj seriji.

Nakon što su bili najbolji u ligaškom delu takmičenja, sa samo dva poraza u sezoni, izabranici Dejana Radonjića su ulogu favorita opravdali i u doigravanju. Do svoje prve titule u ABA ligi su stigli pobedom od 3:1 protiv Cedevite, tima koji je tada još uvek igrao u Zagrebu.