Košarka

Birča baštovan: Partizan najveći GUBITNIK, imali smo šansu da osvojimo sve!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Košarkaš crno-belih se javlja iz svog rodnog sela i priča o aktuelnim košarkaškim temama.

Izvor: MN Press

Košarkaška sezona je već odavno prekinuta usled pandemije korona virusa. Prošlo je više od mesec dana otkako je odigrana poslednja utakmica u ABA ligi, a košarkaš Partizana Stefan Birčević ističe da je ovaj prekid sezone najteže pogodio baš njegovu ekipu.

Igrač crno-belih je u razgovoru za TV Arenasport ponudio svoj stav o trenutnoj situaciji u regionalnoj i evropskoj košarci.

On je pre svega iskoristio priliku da čestita praznike svim vernicima.

"Hristos Vaskrse! Srećan Uskrs svim pravoslavnim hrišćanima. Dane u karantinu provodim u svom rodnom selu Šopić kod Lazarevca gde sam sa svojom ženom i sinom došao kada je počelo vanredno stanje.  Najviše vremena provodim sa sinom, gde on ima dosta zanimacija u dvorištu. Još pokušavam da smislim neke poslove koje nisam imao vremena ranije da obavim, usled obaveza sa reprezentacijom i klubom. Sređujem dvorište i tako popunjavam vreme. Na selu uvek ima šta da se radi", započeo je Birčević razgovor.

On se potom okrenuo košarkaškim temama.

"Ostaje veliki žal što je sezona prekinuti jer smo bili u usponu forme", kaže svetski i olimpijski vicešampion sa selekcijom Srbije.

"Igrali smo izvanredno i forma nam se dizala, ušli smo u ritam i u svim takmičenjima smo bili prvi. Mislim da smo mi na najvećem gubitku što se sezona prekinula u ovom trenutku. Imali smo šansu da pred domaćom publikom bukvalno osvojimo sve. Imali smo prednost domaćeg terena u ABA ligi u plej-ofu, i u Evrokupu. Mislim da smo mi u najvećem hendikepu prekidanjem prvenstva", ističe Birčević.

On je napomenuo da je ovo sada već dug period u kojem nema košarke i da će posle toga biti jako teško ući u formu.

"Mi igrači održavamo kontakt preko grupe na Whatsappu, gde smo u svakodnevnoj komunikaciji. Najvažnije da smo svi zdravi i da se pridržavamo svih mera koje je Vlada donela, da slušamo šta pametniji i obrazovaniji kažu, što se tiče zdravstva", zaključio je Stefan Birčević.