Košarka

Rodman u krevetu sa Karmen, a Džordan kuca na vrata hotelske sobe...

Izvor mondo.ba

Legendarni Majkl Džordan leteo je 1.747 kilometara kako bi saigrača vratio na trening.

"Njegovo leteće visočanstvo" nije imao previše razumevanja za ponašanje Denisa Rodmana izvan parketa.

Čak je morao jednom da otputuje iz Čikaga u Las Vegas kako bi izvukao Rodmana iz kreveta i naterao da se vrati na trening!

Ovo je otkriveno u najnovijoj epizodi dokumentarnog filma ESPN-a "Poslednji ples", koja je posvećena šampionskom pohodu Bulsa u sezoni 1997/98.

U dokumentarcu je prikazano da je ova NBA franšiza tolerisala Rodmanovo ponašanje, čak i omogućila sjajnom skakaču "bikova" da u sred sezone ode na odmor iako se s time nije usaglasio i Majkl Džordan.

Epilog cele priče je da je "Em-Džej" putovao 1.747 kilometara kako bi izvukao saigrača iz hotelske sobe, koju je delio sa tadašnjom devojkom Karmen Elektrom.

Govoreći o "incidentu", Džordan je priznao da se nije slagao sa Rodmanovim napuštanjem ekipe, zbog čega je uložio protest šefovima Bulsa.

"Ako ga pustite da ode na odmor, više ga nećemo videti. Ako to bude Vegas, sigurno ga nećemo videti. Nije se naravno vratio na vreme, morali smo da ga izvučemo iz kreveta. Neću da kažem šta se dešavalo u njegovom krevetu, gde je bio i s kim, bla, bla, bla", izjavio je Džordan.

Ali, o svemu je progovorila američka glumica.

"Zabava je počela odmah. Išli bismo u njegov omiljeni restoran, potom u noćni klub, a posle bismo satima bili na after partijima, nismo nikako prestajali. Definitivno je bio profesionalni rizik biti Denisova devojka. Bio je divlji", rekla je Karmen i nastavila.

"Začulo se kucanje na vratima, bio je to Majkl Džordan, a ja sam se sakrila. Nisam želela da me vidi takvu, pa sam šmugnula iza kreveta i pokrila se prekrivačem. Rekao je samo: ' Ma daj, idemo na trening'".

Uprkos razularenom ponašanju van terena, Rodman nije izgubio kvalitet igre na parketu, pa je prema tvrdnjama u dokumentarcu, i tada nadmašio sve saigrače na treningu, ali i na utakmicama.

Rodman je te sezone bio važan deo tima u pohodu na NBA titulu, do koje su Čikago Bulsi stigli pobedom nad Juta Džezom.