Košarka

"Džordan i Bulsi su bili obične plačipi*ke!"

Autor Milutin Vujičić

"Kukali su i plakali godinu i po dana kako smo bili loši za igru", poručuje slavni košarkaš Detroita.

Dok nema sporta zbog pandemije korona virusa, velika pažnja košarkaških navijača usmerena je na dokumentarnu seriju "The Last Dance" koja se bavi poslednjom sezonom Majkla Džordana u Bulsima - u kojoj je osvojio i šesti šampionski prsten!

Očekivano, veliki prostor u "dokumentarcu" dobili su i Pistonsi koji su kao niko "namučili" Džordana pošto su ga pre prve titule čak tri puta zaustavljali u plej-ofu.

Dobro je poznato da je Majkl Džordan razvio veliko rivalstvo sa poznatim "Bad Boysima", poznatih po vrlo gruboj igri, koji su ga mučili i mučili, da bi Čikago konačno 1991. godine pobedio Detroit i trasirao svoj put ka istoriji.

Pistonsi su bili "počišćeni", da bi posle poraza učinili nešto nezamislivo - napustili su teren bez pozdrava sa igračima protivničke ekipe.

Majkl Džordan i njegovi saigrači ostali su u čudu zbog tog poteza, a verovatno najbolji košarkaš svih vremena ni dan danas to nije oprostio Ajzeji Tomasu, lideru Pistonsa. U dokumentarnom filmu je čuo njegov izgovor, ali je odmah odgovorio da je to "potpuno sra*e".

Način na koji je Džordan govorio o Pistonsima, za koje je rekao da "mrzi iz dna duše", stigao je i do Bila Laimbera - jednog od "najžešćih" igrača slavne generacije "Bad Boysa".

"Zašto bih žalio danas za tim? Baš me briga šta mediji pričaju o meni. Nikad nisam žalio zbog toga što smo otišli bez poraza. Da jesam - žalio bih tada, a ne danas", rekao je Laimbir koji je u igračkim danima bio centar.

Džordan vs. Pistons
Izvor: YouTube/Ositadinma Akaeme

"Cilj je bilo da dobijemo utakmicu i osvajamo titule i radili smo sve što smo mogli da to uspemo. Na kraju smo bili šampioni i to je jedino bitno".

Bil Laimbir ni posle tri decenije ne žali zbog ijednog "teškog" faula koji je napravio nad igračima Čikaga, a bilo ih je, pošto je sve to činio kako bi Detroit došao do pobede. Bulsi su se žalili na njihov stil igre, ali njih nije bilo briga...

"Kukali su i plakali godinu i po dana kako smo bili loši za igru, a pričali su i da smo loši ljudi. Mi nismo loši ljudi nego košarkaši koji žele da pobede. To me je pogodilo", rekao je Laimbir.

"Džordan i Bulsi su obične plačipi*ke, nismo hteli da im čestitamo i da se rukujemo. Ne znam što su toliko kukali zbog toga... Dobili su tu seriju, svaka čast, idemo dalje", zaključio je nekadašnji centar Pistonsa i time još jednom potvrdio koliko je to bilo veliko rivalstvo.