Košarka

Džordan ili Džejms? Ima ŠEST boljih košarkaša od Lebrona!

Autor Milutin Vujičić

Tako bar smatra legendarni Čarls Barkli...

Zbog emitovanja dokumentarnog serija "The Last Dance", koji se bavi poslednjom šampionskom sezonom Čikago Bulsa i Majkla Džordana, ponovo je otvorena debata o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena!

Za mnoge je to pitanje "odavno zatvoreno" jer smatraju da niko pre, i niko posle, Majkla Džordana nije igrao tako košarku, ali sa tim se neće složiti većina fanova Lebrona Džejmsa.

Na tu temu se "svađaju" košarkaški navijači, ali su podeljena mišljenja i među onim stručnijima. Tako je recimo trener Majkl Maloun istakao da je za njega bolji Džordan, iako je trenirao Lebrona, dok je predstavnik "mlađe garde", košarkaš Majkl Bridžis, posmatrajući dokumentarnu seriju o "letećem visočanstvu" kazao da bi u njegovoj eri "Kralj" davao i 90 poena.

Pozvanim da komentariše "večnu debatu" našao se i Čarls Barkli koji je već godinama na strani Majkla Džordana, iako nema sumnje da visoko "kotira" i Lebrona Džejmsa.

Barkli je kazao da ne veruje da bi Lebronu, koji je jedan od najsnažnijih igrača svih vremena, uopšte prijalo da igra protiv Detroita iz Džordanovog vremena ("The Bad Boys") koji su bili spremni i da povrede rivala - samo da pobede.

Zbog toga smatra da je košarka u vreme Džordana bila "mnogo čvršća", pa je tako rangirajući najbolje svih vremena našao prostora za čak šestoricu ispred zvezde L.A. Lejkersa.

Barkli je na prvo mesto stavio Majkla Džordana, na drugo Oskara Robertsona, prvog igrača koji je NBA sezonu završio sa tripl-dabl prosekom, dok je na treće mesto postavio čuvenog Bila Rasela - osvajača 11 šampionskih prstenova.

Na četvrtom mestu je kod njega Vilt Čemberlen, peti je Karem Abdul-Džabar, dok je Kobi Brajant, koji je poginuo u januaru ove godine, zauzeo šesto mesto na večnoj listi.

Svi oni su ispred Lebrona Džejmsa koga je "Čak" stavio na sedmu poziciju ol-tajm košarkaša.

Pošteno ili ne? Da čujemo i vas...