Košarka

Džordan NIJE namestio da Tomas ne bude u drim-timu i tačka!

Autor Milutin Vujičić

"Teorija zavere" aktuelna i posle skoro tri decenije.

Zbog emitovanja dokumentarne serije "The Last Dance", koja se bavi poslednjom sezonom Majka Džordana u Čikagu, otvorena su mnoga košarkaška pitanja!

"Najvrelije" je svakako ono o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena, gde su mišljenja podeljena, dok je ponovo aktuelno i pitanje američkog drim-tima koji je učestvovao na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barseloni.

U toj ekipi, koja je bez većih problema osvojila zlatnu medalju, nije bilo mesta za legendarnog plejmejkera Ajzeju Tomasa - velikog Džordanovog rivala sa kraja osamdesetih i početka devedesetih.

Naime, Tomas je bio član Detroita, ekipe koja je tri puta zaredom "izbacivala" Čikago iz plej-ofa, a kada su Bulsi konačno 1991. godine "počistili" ekipu iz Mičigena, desilo se nešto što je zauvek značilo "rat" dvojice lidera.

"The Bad Boysi" nisu želeli da se pozdrave sa košarkašima Čikaga, a taj potez Majkl Džordan ni dan-danas nije oprostio Ajzeji Tomasu, pa kruži teorija da je "MJ" odgovoran za njegov izostanak sa OI.

Na tu temu govorio je i legendarni NBA operativac Rod Torn, koji je imao ključnu ulogu u sastavljanju prvog ikad drim-tima SAD na Olimpijskim igrama, a istakao je da sa Majklom Džordanom zapravo nikada nije govorio na tu temu.

"Nikada nismo spomenuli Ajzeju Tomasa. Samo mi je rekao da će biti deo drim-tima. Ajzejino ime nikada nije 'iskočilo' u tom razgovoru. Nikada nije došao i rekao da neće igrati zbog toga".

"Ako se to desilo - onda se možda desilo sa nekim drugim, pošto kada smo mi pričali rekao je da će definitivno igrati", objasnio je Torn i odbacio sve spekulacije na temu Džordanovog "uslovljavanja" da Tomas ne bude deo drim-tima.

Tomas smatra da je zaslužio da bude deo ekipe koja je u Barseloni...

"On je bio sjajač igrač, ali je bila ta kontroverza jer Pistonsi nisu hteli da se rukuju sa Bulsima. Bilo je 'loše krvi' zbog toga, ali kada smo napravili spisak prvih deset igrača - nije se našao među njima", naveo je Torn i istakao da je bilo još NBA košarkaša koji su "preskočeni" poput Vortija, Milera, Vilkinsa i drugih.

Verujete li mu ili smatrate da je Džordan ipak "umešao" prste?