Košarka

Ovo je NAJBOLJA petorka Crvene zvezde po izboru zvezdaša!

Autor Mladen Šolak

Navijači su odabrali ovih pet košarkaša crveno-belih u idealni tim.

Izvor: MN Press

ABA liga organizovala je tokom pandemije virusa korona zanimljivu akciju, pruživši navijačima šansu da odaberu idealnu petorku svojih klubova.

Ljubitelji košarke glasali su za najbolje igrače timova koji su nastupali "na Jadranu", a ABA je u petak objavila prve rezultate.

Crvena zvezda takmiči se u regionalnoj ligi skoro dve decenije, a za to vreme njen dres nosio je veliki broj sjajnih igrača. Ovih pet je najviše po ukusu navijača!

Plejmejker/bek: Igor Rakočević

Bek/krilo: Milan Gurović

Krilo: Kvinsi Miler

Krilni centar: Nemanja Bjelica

Centar: Boban Marjanović.

Izvor: MN Press

Igor Rakočević (42) igrao je u tri navrata za Zvezdu, u kojoj je i ponikao. Prvi mandat trajao mu je od 1994. do 2000. godine, posle čega je otišao u Budućnost, pa NBA ligu (Minesota), pa se iz Amerike vratio među crveno-bele u sezoni 2003/04. Na Malom Kalemegdanu je i završio karijeru, u sezoni 2012/13. Sa Zvezdom je osvojio dva kupa (2004, 2013) i prvenstvo SR Jugoslavije.

Milan Gurović (44) igrao je u Zvezdi od 2005. do 2007 i osvojio je Kup Radivoja Koraća 2006. Za sezonu se mimoišao sa Nemanjom Bjelicom (31), koji je nosio crveno-belo od 2008. do 2010, nakon što ga je Svetislav "Kari" Pešić otkrio na probi. Startni krilni centar Sakramento Kingsa i bivši MVP Evrolige jedini u idealnom timu Zvezde nije osvojio trofej u njenom dresu.

Na krilnoj poziciji je i Kvinsi Miler (27), koji je igrao u Zvezdi samo u jednoj sezoni (2015/16) i ostavio je tako dubok utisak da su ga navijači odabrali u najboljih pet. Sa crveno-belima je osvojio ABA ligu, Superligu Srbije i igrao u plej-ofu Evrolige, što je najveći evropski uspeh Zvezde u poslednjih nekoliko decenija.

Centar idealnog tima je Boban Marjanović (31), koji je dve godine proveo u Zvezdi, osvojio ABA ligu i Superligu Srbije, pa otišao u NBA ligu kao član idealne petorke Evrolige.

Regionalno takmičenje će ovih dana objaviti sve timove i tako na originalan način pokazati koji su sve asovi igrali u toj ligi za praktično 20 godina postojanja.

Zato je svakako i igračima stvar prestiža da budu izabrani u ovoj anketi.

Podsećamo vas i da je MONDO pre četiri godine pravio izbor najboljih stranaca koji su do tada igrali za crveno-bele.