Košarka

Nataša Kovačević: Ovo je prilika da ojačamo karakter i postanemo bolji

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Ovo je njena poruka za građane Srbije.

Nataša Kovačević, javljanje iz karantina
Izvor: TV Arenasport/Mondo

Period karantina tokom pandemije korona virusa ostavio je posledice na živote svih ljudi u Srbiji, a naši sportisti su na različite načine pokušavali da iskoriste vreme van profesionalnih aktivnosti.

Za to vreme, Nataša Kovačević je svoje vreme iskoristila da koliko-toliko ostane u formi uz poneku "partiju basketa".

Ona je u razgovoru za TV Arenasport istakla da joj je lakše kada karantin provodi na otvorenom vazduhu.

"Vreme u karantinu provodim u stanu u Beogradu, ili ovde na Trešnji. Ovde je sve lakše, na otvorenom sam prostoru u prirodu, nije klaustrofobično kao u stanu", počela je Nataša Kovačević, o kojoj je snimljen i film.

Otkrila je i kako provodi vreme.

"Volim da čitam, igram igrice, gledam filmove i serije... Što se forme tiče, ne volim mnogo da vežbam kod kuće, ali kada sam ovde, imam mali improvizovani koš za basket, trudim se da šutiram. Druge aktivnosti su drugi kućni poslovi, roditelji uvek nađu način da me malo zaposle."

Za nju je i ovakva pandemija i vanredno stanje prilika da se izvuku samo pozitivne stvari.

"Uvek su teške situacije tu da bismo ojačali karakter i postali bolji, da bismo kasnije možda više cenili ono što imamo. Sad smo shvatili cenu neku sitnih, malih svakodnevnih zadovoljstava", kaže Kovačevićeva i potom se osvrće na to kako će pandemija uticati na svet sporta.

"Situacija će definitivno uticati na sport i svaku sferu našeg života. Sportistima će biti jako teško, onima koji nastavljaju svoje sezone kad ovo prođe. Pomerene su i Olimpijske igre i to remeti sve sportiste, taj period je sportistima detaljno isplaniran, ali i ovakve stvari se dešavaju. Verujem da će svi naći neki put kako da usklade sve svoje planove."

Za kraj je imala i poruku za sve građane Srbije.

"Svim građanima Srbije želim da ostanu istrajni i budu strpljivi, da ostanu disciplinovani sada kada smo pri kraju", poručila je Nataša Kovačević.