TRAJE SUĐENJE

Za nesreću su krivi i Kobi i putnici: Advokati odgovorili na tužbu

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Usledila je replika na tužbu Vanese Brajant.

Helikopterska nesreća koja se dogodila u Kalabasasu u Kaliforniji 26. januara ove godine, ponovo je u centru zbivanja svetske javnosti.

Nesreća u kojoj je poginulo devetoro osoba, uključujući i legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, deo je sudskog procesa.

Vanesa Brajant, supruga poginulog Kobija i majka nesrećno nastradale kćerke Điđi, podnela je tužbu protiv firme "Ajlend Ekspres" i pilota helikoptera, a sada je usledio odgovor.

Ona je tužbu podnela i protiv pilota Ara Zobijana, međutim, advokati druge strane u odgovoru tvrde da postoji i doprinos stradalih putnika u nesreći, kojoj su doprineli svojim nemarom.

Advokati brata poginulog pilota tvrde da krivica na može da padne samo na Zobijana.

"Sve povrede ili štete nanete tužiocima ili njihovim nastradalima su direktno, delom ili u celini izazvane neznanjem, nemarom ili greškom tužioca ili njenih nastradalih, uključujući i njihovo svesno i dobrovoljno suočavanje sa uključenim rizicima, pa je ovaj nemar bio veliki faktor u nastaloj šteti, za koju branilac ne snosi odgovornost", navodi se u odgovoru advokata na tužbu Vanese Brajant, preneo je "CNN".

Advokati optuženog pilota dodaju i da optuženi nije uticao niti imao pravo da utiče na ponašanje putnika i zatražili su odbacivanje otpužbi.

Tagovi