PADA KIŠA, ALI...

FOTO: Zvezdin Kalemegdan u maju i košarka po kiši

Autori Mladen Šolak Goran Sivački

Malo kada su u seniorskoj karijeri košarkaši Zvezde trenirali po prolećnoj kiši...

Izvor: MONDO/Goran Sivački

"Kalemegdan u junu", bila je rečenica kojom su crveno-beli prethodnih godina najavljivali svoje proslave titule kraj klupske zgrade.

Ovog proleća, košarkaši Zvezde došli su na Mali Kalemegdan sredinom maja, ali da bi se tamo uvodili u trening za još neizvestan nastavak sezone 2019/20 ili za početak priprema za takmičarsku 2020/21.

U četvrtak, crveno-beli su kao malo kada u seniorskoj karijeri trenirali i sa loptom po kiši, na Zvezdinim terenima na Kalemegdanu.

Kapiten Branko Lazić predvodio je grupu igrača koja je trčala krugove oko svih terena, a za to vreme manja grupa je šutirala na koš na poznatom terenu ispod kamenih tribina.

Nekima su i lagani treninzi još krupan izazov, pa je centar Majkl Odžo na momenat morao da zastane da bi seo i uzeo vazduh, što nije iznenađenje s obzirom na prethodne poruke stručnjaka i igrača da su pauza i boravak u kući ostavili značajan trag.

Pod nadzorom kondicionog trenera Aleksandra Lukmana, šefa stručnog štaba Dragana Šakote i saradnika, crveno-beli su posle trčanja uzeli i lopte i zajedno šutirali, uz osmeh i u dobrom raspoloženju.

Kako je Štimac rekao ove nedelje, to je sport kojim su počeli da se bave iz ljubavi i koji vole i danas, kada im je posao. Nažalost, trenutna situacija donosi im dosta neizvesnosti oko daljih planova, a sigurno i dosta rizika ako se prebrzo budu vratili utakmicama.

Zato je kompletna situacija oko košarke trenutno maglovita, kao i beogradska tvrđava pod kišom ovog četvrtka.

Pogledajte šta je Marko Jagodić-Kuridža rekao za klupski sajt o ovom neouobičajenom treningu za košarkaše.