Dvojica košarkaša u Morači

Poništena sezona, pa potpisi u Budućnosti!

Autor Dušan Ninković

Nije Mornar jedini crnogorski tim koji se priprema.

Izvor: MN Press

Da li će se igrati ABA liga? Ne znamo još uvek. Da li će timovi biti spremni? Verovatno hoće. Pripreme za nastavak sezone nastavio je Partizan, MONDO je danas posetio i Crvenu zvezdu, a spremaju se i u Podgorici.

Trenira se, ali se uporedo radi i na jačanju igračkog kadra za narednu sezonu. Budućnost je danas obezbedila nove potpise.

Možda će vas zanimati

Za razliku od Mornara iz Bara, koji je pauzu u sezoni iskoristio i za dovođenje pojačanja, Podgoričani su samo sačuvali dvojicu svojih prvotimaca. Tako će dres kluba i u narednoj sezoni nositi Nikola Ivanović i Aleksa Ilić.

Ovi potpisi su usledili samo nekoliko sati nakon što je Crna Gora poništila celu sezonu i do sada odigrane mečeve proglasila nevažećim. To znači da se i u slučaju nastavka ABA lige, neće igrati domaće prvenstvo.

Nikola Ivanović (26, 190cm) je produžio ugovor na još jednu sezonu, a u klubu je proveo veći deo karijere. Momak koji je ponikao upravo u Baru je dres Podgoričana nosio između 2011. i 2015. godine, a zatim ponovo od 2017. godine. Između je bio član Mega Leksa, AEK-a i Orlandine.

Aleksa Ilić (23, 204cm) je ponikao u Sutjesci, iz koje je 2015. godine stigao u Budućnost. On je sa klubom potpisao dvogodišnju saradnju, a takođe je, kao i Ivanović, reprezentativac svoje zemlje.

Podgoričani su u trenutku prekida ABA lige bili u konkurenciji za osvajanje trofeja na Jadranu. Prošlogodišnji učesnik Evrolige je najveće rivale imao u beogradskim timovima, Partizanu i Crvenoj zvezdi, sa kojima će, verovatno, i narednih sezona voditi najveće borbe u regionalnom takmičenju.