Zvanično!

Banjalučanin potpisao za Cedevita Olimpiju

Izvor mondo.ba

Nije mogao da poželi lepši poklon za punoletstvo

Aleksa Gatarić (levo)
Izvor: MN Press

Banjalučanin Aleksa Gatarić stigao je pre 18 meseci u tabor Cedevite, nastupajući prethodno za mlađe selekcije banjalučkog Rukija, inače jednog od najvećih rasadnika košarkaških talenata u gradu na Vrbasu.

Mladi bek u aprilu je proslavio 18. rođendan, a ni sam verovatno nije mogao da poželi lepši poklon - potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Cedevita Olimpijom!

Te 2018. godine Gatarić je predvodio selekciju Bosne i Hercegovine do srebne medalje na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 16 godina. Zagrepčani su "nanjušili" kvalitet i doveli ga u svoj tabor, a tokom ove sezone je nastupo za ekipu Cedevita Junior.

"Ponosni smo što je Aleksa Gatarić izabrao naš klub sa kojim će potpisati prvi profesionalni ugovor. Aleksa se pre dve godine preselio u Zagreb i bili smo u mogućnosti da pratimo njegov razvoj i sa navršenih 18 godina ponudili smo mu mogućnost da ovde nastavi karijeru. I dalje će biti u ekipi Cedevita Junior, ali uz predan rad, sigurno će biti u prilici da se vrlo brzo priključi najjačem pogonu", rekao je za zvanični sajt kluba direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec.

Aleksa Gatarić
Izvor: Cedevita Olimpija Ljubljana

A šta poručuje Aleksa?

"Velika je čast uopšte dobiti priliku da potpišete profesionalni ugovor sa ovim klubom. Još od dolaska u Zagreb, moj cilj je bio da jednog dana budem dio seniorskog tima i ka tome idem, zahvaljujući predanom radu. Sad je na meni da se dodatno dokažem kroz Cedevitu Junior, koja je sjajna sredina za razvoj mladih igrača i učiniću sve da pokucam na vrata najjače ekipe", poručio je Gatarić.