Nikad duža pauza

Košarkaš Zvezde koji uživa u pecanju: Bar sam to sada mogao

Autor Mladen Šolak

"Ne pamtim da ovoliko dugo nismo imali treninge"

Izvor: MN Press

Posle nedelju dana treninga na Malom Kalemegdanu, košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak su se vratili u halu "Aleksandar Nikolić" i u grupama počeli da rade i na nekim košarkaškim elementima.

Očekivano, i dalje je sve to daleko od "onog pravog", dok pod vođstvom kondicionog trenera Aleksandra Lukmana sprovode, na neki način, pripreme pre priprema.

Dejan Davidovac rekao je u sredu, u razgovoru za klupski sajt, kako je provodio vreme tokom dvomesečne pauze.

S obzirom na to da mu je pecanje hobi, Zrenjaninac je uživao kraj reke.

"U samoizolaciji sam to mogao da radim, pa je dobro došlo. Išao sam često na pecanje, prijalo mi je, volim to i snalazim se u tome", rekao je on.

Upitan za dugu pauzu. Davidovac kaže da nikad nije doživeo da dva meseca ne trenira.

"Provodili smo većinu vremena kod kuće, nismo se kretali gde ne moramo. Sada je teško ući u ritam, kako nama tako i svima ostalima. Dvomesečna pauza je dugačka, ne pamtim da sam ikad imao ovoliku pauzu. Niko ne zna šta će biti, sve čekamo da se konačno donese odluka, da li će biti ili neće biti nastavljeno takmičenje. Spremamo se za ono što dolazi".

Zvezdin "univerzalac" rekao je da su i fizički testovi pokazali da su igrači Dragana Šakote daleko od forme, a sada im je cilj da se koliko-toliko vrate u ritam rada pre raspleta zamršene situacije na nivou Evrolige i ABA lige.

Izvor: MN Press

"Ovo su na neki način pripreme pre priprema, trudimo se da uđemo u neki trening, takmičarski ritam, da bilo kako podižemo formu, na bilo koji način".

I Davidovac je svestan koliko rizika nosi trenutna situacija.

"Nije na nama da odlučujemo o tome, videćemo šta će se desiti. Osećam se odlično, prošlo je dva meseca, naodmarali smo se i više nego što je trebalo. Sve u svemu - dobro je", dodao je on.

Pogledajte Davidovčevu izjavu za klupski sajt.

Pročitajte i ovo