MALO NBA, MALO ŠEFOVANJE

Sam svoj gazda: Bek Oklahome postao JEDINI vlasnik bundesligaša

Izvor mondo.ba

Denis Šruder je rešio da se oduži rodnom gradu.

Više nije samo igrač, sad je i gazda.

Bek Oklahoma siti Tandera, Nemac Denis Šruder, od danas je jedini vlasnik nemačkog košarkaškog bundesligaša Braunšvajga!

Možda će vas zanimati

Šruder, koji je seniorsku karijeru i počeo u ovom klubu pre nego što je 2013. godine "zaplivao u NBA vodama" stigavši u Atlantu (izabrala ga kao 17. pika u prvoj rundi drafta), postao je većinski vlasnik Braunšvajga pre dve godine, a od danas se u klubu "za sve pita samo on".

"Radujem se što sam postao jedini vlasnik 'lavova'. Braunšvajg je moj rodni grad i želim da mu vratim bar deo onoga što je meni dao. Ubeđen sam da klub može daleko bolje da se razvija u narednom periodu kako bismo klub odveli u sam vrh nemačke košarke", istakao je nemački košarkaš.

Osim njega, akcije u klubu imali su još i kompanija BS Enerdži, Javno osiguranje Braunšvajg i Gradska sportska asocijacija, koje su, nakon niza sastanaka u proteklom periodu, postigle dogovor sa Šruderom.

Inače, Braunšvajg je u trenutku suspenzije prvenstva zbog pandemije korona virusa zauzimao 10. mesto na tabeli, međutim nije na listi ekipa koje su izrazile želju da tokom juna, na završnom turniru, donesu odluku o novom šampionu Nemačke.

Timova koji su se odlučili na to je deset, podeljeni su u dve grupe, a ekipe plasirane od prvog do četvrtog mesta nastaviće takmičenje u eliminacionoj fazi.

Sve utakmice, počev od 6. pa zaključno sa 28. junom, biće odigrane u Minhenu.