Košarka

Osma godina kako Janakopulos traži Željkovog naslednika

Izvor mondo.rs

Dok se to ne dogodi, Panatinaikos će treći put voditi uvek spremni i lojalni Vovoras.

Nakon što su brodovlasnici Pavlos i Tanasis Janaopulos punih 13 godina brinuli kako da zadrže najveećg trenera kog su imali, njihov temperamentni naslednik Dimitrios već osmu sezonu ne uspeva da mu pronađe zamenu.

Od odlaska Željka Obradovića 2012. godine, Panatinaikos je danas 12. put promenio trenera i treći put postavio Jorgosa Vovorasa za istog.

Možda će vas zanimati

Kapiten Dimitris Dijamantidis i Tanasis Janakopulos, Dimitrisov stric, sa jednim od pet pehara šampiona Evrope osvojenih u eri Željka Obradovića. Barselona, 2011.
Izvor: MN Press, INTIME sports/INTIME SPORTS

Večiti "vršilac dužnosti" već je dokazivao lojalnost klubu 2016. i 2018, kada su iz Atine ispraćani Argiris Pedulakis i Ćavi Paskval.Međutim, portal "Eurohoops" navodi da u trećem pokušaju, 2020. godine, Vovoros možda neće doživeti ni da vodi ekipu u zvaničnoj utakmici.

Šampionat Grčke zvanično je prekinut, a dok neizvesnost oko nastavka Evrolige i dalje traje, 43-godišnjak sa šest sezona staža na klupi "zelenih" već je mogao da pročita izjavu Janakopulosa mlađeg, u kojoj je nemirnim navijačima poručio da će do juna pronaći pravo rešenje

Poslednji u nizu onih koji su bili rešenje, ali ne i pravo, drugi put je napustio "Oaku" za manje od godinu dana, ovog puta bežeći pred talasom pandemije korona virusa. Poput Pedulakisa i Vovorosa, i Rik Pitino odlazio je i vraćao se na neudobnu klupu, na kojoj su po jednom u međuvremenu sedeli Duško Ivanović, Sotiris Manolopulos, Aleksandar Đorđević i aktuelni direktor šestostrukog prvaka Evrope, Fragiskog Alvertis.

Pet od šest titula, PAO je osvojio između 1999. i 2012. pod vođstvom najtrofejnijeg svih vremena, "Žoca" Obradovića.

Do danas, Panatinaikos nije izborio Fajnal-for Evrolige, ali zato samo dva puta nije bio šampion i jednom osvajač Kupa.

Nezadovoljan načinom na koji najveći rival dominira u nacionalnim okvirima, Olimpijakos je prošle sezone odlučio da je bolje da igra samo Evropu.

Tagovi