Košarka

Šta će biti s Partizanom posle svega? Sačekaćemo još...

Autor Pavle Knežević

Predsednik KK Partizan sazvao je konferenciju za novinare za sledeću nedelju

Izvor: MN Press

Posle jako dobre sezone u ABA ligi i Evrokupu, pandemija koronavirusa je prekinula pohod Partizana. Čekalo se dva i po meseca, a onda su donete i odluke - crno-belima je "garantovano" mesto u Evrokupu, a u Evroligu će ipak Crvena zvezda.

Mnogo se pisalo i nagađalo o tome šta će Partizan raditi, zvanične reakcije iz kluba nije bilo - do večeras.

Možda će vas zanimati

A ta reakcija je - poziv predsednika kluba Ostoje Mijailovića na konferenciju za novinare u sledeći četvrtak, odnosno 4. juna.

Zašto sledeće nedelje?

MONDO donosi objašnjenje.

Pre svega, kao što smo ranije govorili, na sutrašnjoj (sreda) skupštini ABA lige, klubovi će glasati o sezoni 2019/20. Kako sada stvari stoje, izvesno je da se takmičenje neće nastaviti, kao i da šampion neće biti proglašen.

Od ranije znamo da je Evroliga odlučila da prekine takmičenje u oba svoja prvenstva (Evroliga i Evrokup) i da ni u jednom ne bude prvaka. Verujemo da će taj korak slediti i ABA liga.

Partizan je ranije govorio da želi Evroligu, ali posle ovog teškog udarca (i više sile, ne zaboravimo), navijači crno-belih su se pitali kakva će biti reakcija, odnosno, da li će se klub možda prikloniti FIBA?

Ono što MONDO sa sigurnošću može da potvrdi jeste da takve odluke još nema. Uprava kluba je ranije objavila čvrsto uverenje da će stajati uz Evroligu, ali sada se čuje i navijački glas koji govori da najtrofejniji srpski klub ne treba da podržava organizaciju koja ne vrednuje sportske uspehe.

Upravo je to razlog ovako kasne reakcije Partizana. Naime, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović želi da u danima posle skupštine razgovara sa svim članovima uprave, stručnim štabom i drugim relevantnim činiocima pre nego što izađe u javnost.

Pišite nam u komentarima šta vi mislite kako bi Partizan trebalo da reaguje na novonastalu situaciju.