IGRAĆE!

Gledaćemo NBA plej-of na MORU!

Izvor mondo.ba

Jedan od vodećih sportskih novinara u SAD objavio je da će sezona biti nastavljena i to u sred leta.

/piše: Goran Arbutina, Banjaluka - Mondo.ba/

Posle dva meseca "hoće-neće" i "tamo-vamo", jedan od vodećih američkih sportskih novinara, Šams Šaranija, objavio je danas da će NBA sezona biti nastavljena i to u sred leta - 31. jula!

Pozivajući se na pouzdane izvore u vrhu lige, novinar je na Twitter profilu napisao da je komesar lige, Adam Silver, tokom video konferencije obavestio vlasnike 30 timova da je planirani termin za nastavak sezone poslednji dan jula.

Možda će vas zanimati

Silver je od 11. marta kada je prekinuta sezona u stalnom kontaktu sa vlasinicima, generalnim menadžerima i igračima klubova, a u posljednje vrijeme u njihovim razgovorima pominje se isključivo povratak na teren.

U međuvremenu, većina klubova je u skladu sa relaksiranjem mjera borbe protiv pandemije korona virusa počela sa treninzima, osim njih šest koji još nisu u trenažnom procesu.

Kao jedna od najizvjesnijih lokacija za igranje već duže vrijeme se pominje Diznijev park u Orlandu, a stav većine generalnih menadžera je da sezona mora da se završi do 1. oktobra.

Ranije se kao mogući datum nastavka sezone pominjao 22. juli, međutim, prema informacijama koje ima Čaranija, Silver želi da to bude posljednji dan jula.

Još nije poznato da li bi se u slučaju nastavka sezone odigrao do kraja regularni dio sezone ili bi se jednostavno odmah igrao plej-of.

Postoji mogućnost i da se plej-of proširi na 24 umjesto 16 timova gdje bi se timovi plasirali na osnovu trenutnog poretka, a moguće i da se igraju svojsvrsni kvalifikacioni turnir.

Tagovi