SLUČAJ DŽORDŽA FLOJDA

Ni Džordan nije mogao da ĆUTI zbog ubistva Flojda: Sad je DOSTA!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.ba

"Duboko sam tužan, istinski pogođen i jednostavno besan", naveo je legendarni košarkaš u saopštenju

Ubistvo 46-godišnjeg Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu podiglo je tenzije na tlu Sjedinjenih Američkih Država do maksimuma.

Čin policajca Dereka Čovina, koji je usmrtio Flojda koji je ostao bez vazduha nakon što mu je Čovin više od osam minuta kolenom pritiskao vrat, izazvao je anti-rasističke nemire u SAD, a u više od 30 gradova demonstranti su se sukobili sa policijom.

Možda će vas zanimati

Reagovao je i legendarni Majkl Džordan, podvukavši u saopštenju da je "dosta"!

"Duboko sam tužan, istinski pogođen i jednostavno besan", rekao je osvajač šest NBA prstenova sa Čikago Bulsima.

"Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Uz svakoga sam ko poziva na iskorenjivanje rasizma i nasilja koje se sprovodi nad tamnoputim ljudima u našoj zemlji. Dosta je bilo!".

Danas vlasnik Šarlot Hornetsa pozvao je sunarodnike da iskažu visok nivo empatije, ali bez nasilja na ulicama.

"Moramo na miran način da izrazimo jasan stav protiv nepravde i zahtevamo odgovornost. Jedinstven glas svih nas mora da stvori pritisak na državne lidere da promene zakone, ili, jednostavno, iskoristićemo naš glas da izazovemo sistemske promene u Americi. Svako od nas mora da bude deo donošenja rešenja, moramo da radimo zajedno kako bismo se izborili za pravu za sve", zaključio je, po mišljenjima mnogih, najveći kojeg je košarka ikad imala.