SREĆNO!

Tako se postaje legenda grada: Penzijo, izvini, imam važnija posla!

Izvor Beta

Raško će i 40. rođendan proslaviti u dresu, jer je potreban klubu iz rodnog grada.

Izvor: MN Press

Nije kraj!

Raško Katić popustio je pod pritiskom nekadašnjih saigrača i prijatelja i pomerio odluku od završetku karijere profesionalnog košarkaša za još jednu sezonu.

Radnički iz Kragujevca sa ponosom je obavestio javnost da će srebrni sa Mundobasketa 2014. nositi dres kluba i naredne sezone u Košarkaškoj ligi Srbije!

Možda će vas zanimati

Tokom karijere, Katić je nastupao za veliki broj domaćih i inostranih klubova sa kojima je osvajao brojne trofeje, dok je sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine osvojio srebrnu medalju.

Negde na pola puta u sezoni 2020/21, tačnije 8. decembra ove godine, 208 centimetara visoki centar napuniće 40 godina. Između ostalog, njegovu karijeru obeležio je specifičan slučaj u vreme žestokog rivaliteta beogradskih "večitih": Igrao za Crvenu zvezdu, Partizan, pa opet Crvenu zvezdu - i ostao poštovan na obe strane.

Ipak, zbog načina na koji je vodio Radnički ove sezone kroz Drugu ligu, u Kragujevcu je stekao status legende. Odlukom da uradi isto i na jesen, samo u višem rangu takmičenja, on je to i potvrdio.

Nije rekao "ne" nekadašnjim saigračima, Darku Veljoviću, Ivanu Miloševiću i Ivici Vukotiću, koji su u međuvremenu preuzeli brigu o posrnulom klubu, koji je odlaskom Fijata iz grada bukvalno ostavljen na "vetrometini".

Katić je znao koliko će povratak ka nivou, koji podrazumeva nastup u ABA ligi i borba za finala u nacionalnim prvenstvima, biti težak i kada je prihvatio da igra Drugu ligu, kao i kada je prihvatio da odloži penziju za godinu dana.

Srećno, Raško!

Tagovi

kls