Košarka

Za Mačvana ništa nije bilo MALO, zato je njegova karijera VELIKA

Autor Nikola Janković

I kapiten i rezerva, i neophodan i prekobrojan, i poštovan i vređan, i povređen i spreman, Mačvan je u svakoj ulozi koju mu je život namenio pružio VELIKI doprinos, a to nije MALA stvar.

...a, Mačvan se na toj ulozi zahvalio zlatom osvojenom protiv Amerikanaca u krcatom SPENS-u. Tako se dogodila ljubav između njega i reprezentacije Srbije.
Izvor: MN Press

Ali, dok ne sazna šta ga VELIKO čeka sutra, iza njega će ostati VELIKA karijera i kada danas postane juče.

I sve fotke u ovom nizu, od dana kada je mogao da bira gde će igrati, do danas kada kada može da bira gde će raditi, nisu dovoljne da posvedoče koliko su VELIKI podvizi, koje je na tom putu ostvario neobični momak iz Vukovara, u isto vreme miran i ratoboran, povučen i emotivan, voljen i vređan, pobeđivan i nepobediv.

* pogledajte galeriju fotki iz karijere Milana Mačvana *

Jer, postoje karijere poput Mačvanove, koje ne određuje koliko je VELIKI bio tim koji ste pobedili i koliko ste medalja sa VELIKIH takmičenja vratili, već koliko je onih koji će reći da je bila VELIKA prednost imati vas u timu kada su odlučivale MALE stvari.

Nema ničeg MALOG u prihvatanju svake uloge kao da je VELIKA, jer baš svaka - i kapitena i rezerve, i lidera i epizodiste, i neophodnog i prekobrojnog - može biti PRESUDNA.

Biti jednom kapiten, znači biti uvek kapiten reprezentacije, a kapiten dođe i kad je povređen...
Izvor: MN Press

Upravo u tome je Mačvanova veličina, što je malim stvarima davao veliku važnost - makar to značilo da sa longetom oko još jednog pokidanog kolena doputuje u Beograd, samo da bi se javio selektoru i drugovima - pa, tako danas može da bira gde će raditi, nakon što je sa 30 godina odabrao da više ne igra.

Zato, dok ne sazna šta ga VELIKO čeka sutra, najmanje što se danas može je reći:

Milane, hvala VELIKO.