Imao je strašnu sezonu

Posle FK Partizan i KK Partizan pronašao pojačanje u Ljubljani?

Autor Dušan Ninković

Crno-beli ovih dana često gledaju ka Sloveniji.

Izvor: MN Press

Preneli smo jutros informaciju da je fudbalski klub Partizan ''zagrizao'' za defanzivca koji bi trebalo da ojača konkurenciju na pohziciji štopera, a sada bi iz istog grada mogao da se pojača i košarkaški klub.

Ukoliko su tačni navodi iz grčke, a prenosi ih Hristos Caltas, novinar SDNA, crno-beli ''merkaju'' Miler-Mekintajera.

Američki bek, rođen 1994. godine, je 2016. pokušao na NBA draftu, a pošto ta zamisao nije prošla, okrenuo se karijeri u inostranstvu. Igrao je u Belgiji i Rusiji, pa se na kratko vratio u ameriku, ali ponovo nije dobio veću šansu. Potpisao je za Dalas, ubrzo je dobio otkaz, a zatim igrao za njihov razvojni tim u G ligi.

Drugi deo evropske karijer ebio je mnogo bolji. Prvo Zenit iz Sankt Peterburga, Partizanov rival od prošlog leta za evroligašku ''vajld'' kartu, a zatim Cedevita Olimpija, nakon što su se slovenački i hrvatski tim spojili u jedno.

Miler-Mekintajer je celu sezonu proveo u Ljubljani, gde je igrao najbolju košarku u karijeri. to nije promaklo Partizanu, koji će i naredne sezone imati velike ambicije, pa je američki plejmejker jedno od potencijalnih pojačanje.

Tokom igranja za slovenački tim, Miler-Mekintajer je beležio 14 poena, 5.1 asistenciju i 3.8 skoka po meču. Nema sumnje da bi, sa takvim brojkama, bio veliko pojačanje za ekipu koja je u trenutku prekida takmičenja imala najbolji skor u ABA ligi i Evrokupu.

Kao što je od ranije poznato, crno-beli će i naredne sezone igrati Evrokup. Takmičenje je obezbedilo mesto za svih osam učesnika koji su u prekinutoj sezoni stigli do četvrtfinala, a predsednik kluba Ostoja Mijailović je na konferenciji saopštio da je odbijena ponuda FIBA. Njihova Liga šampiona želela je srpski tim u tom takmičenju već od naredne sezone.