Transfer

Igokea je ambiciozna i SVE JAČA: Stigao kapiten Mege

Autor Dušan Ninković

Liga se ne menja, gledaćemo ga i dalje u ABA!

EDIN ATIC kosarkas Mege na utakmici ABA lige protiv BORISA SIMANIC iz Crvene Zvezde u hali Ranko Zeravica, Beograd 13.1.2020. godine Foto: Ivica Veselinov Kosarka, Mega, Crvena Zvezda, Aba Liga
Izvor: MN Press

U Grčkoj trofeji, u Srbiji kapiten, u Bosni i Hercegovini reprezentativac. Zemlja za koju nastupa biće mu sledeća destinacija u kariejri.

Dosadašnji košarkaš Mega Bemaksa Edin Atić novi je igrač Igokee, saopštio je danas klub iz Laktaša.

Atić je u sarajevski Spars došao je 2013. godine, a tu je započeo i seniorsku karijeru. Pokušao je u inostranstvu, prvo Grčkoj, pa Srbiji, izlazio na draft 2019. godine kada nije izabran, a sada se vraća u BiH.

Informaciju o transferu košarkaša rođenog 1997. godine potvrdio je menadžer Miško ražnatović, ''najveći navijač'' Mege.

Prvi inostrani izlet je bio potpis na šestogodišnji ugovor sa atinskim AEK-om, a nakon toga je kao pozajmljen igrač nastupao za Spars i za ekipu Trikale.

U sezoni 2017/18 konačno je branio boje AEK-a i bio je deo sastava koji je tom klubu doneo trofeje u FIBA Ligi šampiona i Kupu Grčke. Na kraju te sezone, u junu 2018. godine, atinski klub otpustio je Atića.

On je 2018. godine potpisao ugovor sa Megom, odakle i dolazi u Laktaše. U dresu Mege je prošle sezone u ABA ligi prosečno beležio 9,6 poena, 7,7 skokova i 4,4 asistencije po utakmici.

Momak koji igra na pozicijama dva i tri je visok 201 centimetara, a odlikuju ga sjajne fizičke predispozicije.

Ovo nije prvi transfer ambiciozne uprave Igokee, koja namerava da sledeće sezone nastupi u FIBA Ligi šampiona. Tako je u klub stigao Amerikanac dobro poznat na ovim prostorima, najavljen je jedan veliki potpis, a produžen je ugovor i sa trenerom.