Rade "punom parom"

Kvalitetnije, jače, bolje: Marinine "lavice" bruse formu na Zlatiboru

Autor Mirjana Šegan

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otišla na visinske pripreme

Izvor: MN Press

Košarkašice Srbije otputovala su na Zlatibor na pripreme.

Da nije bilo pandemije korona virusa izabranice selektorske Marine Maljković bi u ovom periodu ulazile u drugu fazu priprema za Olimpijske igre u Tokiju, ali zbog virusa koji je stopirao svet plan priprema je promenjen.

Možda će vas zanimati

Na Zlatibor su krenule dve grupe igračica - iskusnije, kojima selektorka želi da pruži mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga u sklopu priprema za naredno leto kada će, pored Olimpijskog turnira u Tokiju, na programu biti i Evropski šampionat, i mlađu grupu koja tek ulazi u dril reprezentacije i koja treba da bude nosilac seniorskog tima u bliskoj budućnosti.

"Zlatibor je naša baza dugi niz godina. Tamo se zaista osećamo kao kod kuće i imamo najbolje moguće uslove za treniranje. Okolnosti su možda ovaj put drugačije, jer ovog leta nemamo takmičenje, pa taj period želimo da iskoristimo za uigravanje, ali i za uvođenje mladih snaga u reprezentativni sistem. Očekuje nas 11 dana vrednog i napornog rada, posle koga i igračice pojedinačno, ali i mi kao tim, treba da izađemo kvalitetniji, jači i bolji", rekla je selektorka Srbije Marina Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje su pomerene na jul 2021. godine. U međuvremenu, izabranice Marine Maljković očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kroz dva prozora - u novembru 2020. i februaru 2021. godine.

U prve dve kvalifikacione utakmice prošlog novembra, Srbija je slavila protiv Turske i Albanije, a u grupi je još i selekcija Litvanije.