POSLEDNJA VEST

ZARAŽEN I JOKIĆ: Najbolji sportisti Srbije imaju koronu!

Autor Milutin Vujičić

I najbolji srpski košarkaš je zaražen...

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Sve više srpskih sportista pozitivno je na COVID-19!

U toku današnjeg dana Novak Đoković saopštio je da je zaražen korona virusom, da bi večeras američki mediji objavili da je na testu pozitivan i Nikola Jokić. Njih dvojica družila su se pretprošle nedelje na oproštaju Mege od trenera Dejana Milojevića.

"Najveća zvezda Denvera Nikola Jokić dobio je pozitivan test na korona virus u Srbiji i njegov dolazak u SAD je privremeno odložen", napisao je dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski.

"Nema simptoma otkako je prošle nedelje dobio pozitivan nalaz. Trebalo bi da dobije dozvolu da doputuje u Denver za oko nedelju dana", naglasio je poznati novinar "ESPN" i time nagovestio da Jokić nije dobio pozitivan nalaz danas, nego ranije.

Za sada može samo da se spekuliše gde su se Novak Đoković i Nikola Jokić zarazili, prosto je to izuzetno teško utvrditi, ali vredi istaći i da je još jedan učesnik događaja "Deki Ciao" pozitivan na COVID-19.

U pitanju je košarkaš Partizana Nikola Janković, koji je početkom prošle nedelje saopšto da ima korona virus, a pre tog revijalnog meča bio je i na derbiju u Kupu Srbije, zajedno sa ostalim igračima crno-belih, međutim niko od njih nije dobio pozitivan nalaz testa.

Izvor: MN Press

Zbog korona virusa prekinut je humanitarni turnir "Adrija tur" jer su pozitivni bili Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, Viktor Troicki i na kraju Novak Đoković, kao i supruge Aleksandra i Jelena.

Od "aktivnih" slučajeva zaraženih korona virusom u srpskom sportu vredi napomenuti Nemanju Vica, Dejana Savića i Vujadina Savića, potom petoricu fudbalera Crvene zvezde(Jovičić, Jovančić, Konatar, Petrović i Gobeljić), kao i još trojicu iz Spartaka (Dunđerski, Vidaković i Jočić), ali i dvojica fudbalskih sudija (Simović i Jovanović).

Rezultate čekaju i mnogobrojni koji su bili u kontaktu sa inficiranima.