suza suzu stiže

Kakva scena: Njegovi slave, a on plače sam na tribinama (FOTO)

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.ba

Fotografija junaka finala španskog šampionata Akilea Polonare kruži društvenim mrežama

Napad odluke finala ACB lige, Baskonija - Barselona.
Izvor: YouTube/ACB

Košarkaši Baskonije, predvođeni Duškom Ivanovićem, osvojili su sinoć četvrtu šampionsku titulu u istoriji kluba, a prvu od 2010. godine, kada se klub još zvao Kaha Laboral.

Možda će vas zanimati

Ivanovićev tim je nakon drame savladao Pešićevu Barselonu rezultatom 69:67, a jedan od najzaslužnijih za trijumf Baskonije bio je italijanski krilni centar Akile Polonara.

On je dva i po minuta pre kraja meča bio precizan van linije za tri poena (67:64), a potom u poslednjem napadu Baskonije  asistirao Luki Vildozi za pobedu njihovog tima.

U dosadašnjoj karijeri, Polonara može da se pohvali i sa nekoliko individualnih priznanja. 2014. godine je trijumfovao na ol-star takmičenju Serije A kad su u pitanju zakucavanja, dok je 2012. i 2013. godine biran za najboljeg igrača italijanskog košarkaškog prvenstva ispod 22 godine.

Osvojio je Akile u dosadašnjoj karijeri već dva trofeja i to Superkup Italije sa Ređanom 2015. i FIBA Evropa kup sa Dinamo Sasarijem prošle godine, ali mu je titula sa Baskonijom prva u nekom šampionatu...

... i zbog toga je jasno otkud fotografija koja kruži društvenim mrežama!

Italijanu je to pošlo za rukom tek u 29. godini i, jednostavno, emocije su ga savladale...

On se posle utakmice, dok su njegovi saigrači slavili, popeo na tribine, pokrio po glavi – i plakao... Naravno od sreće!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.