iz evrokupa u aba

Igrao je za Sašu Obradovića, a sada pojačava Igokeu?

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Da li će u Aleksandrovac stići i šesto pojačanje ovog leta?

Igokea je u pauzi između dve sezone angažovala već pet novih igrača, a uskoro bi mogao da stigne i šesti, igrač koji nije sasvim nepoznat domaćoj košarkaškoj javnosti.

Tim iz Aleksandrovca trebalo bi da pojača američki plejmejker Entoni Klemons, koji je prošle sezone igrao za Sašu Obradovića u Monaku!

Možda će vas zanimati

Tako bar navodi prvi čovek Sportanda Emilijano Karkija.

Klemons je uskoro puni 26 godina. Igrao je košarku na koledžu u Ajovi, a 2016. se preselio u Beč, gdje je jednu sezonu nastupao za Basket Vijenu, beleživši prosječno 18,4 poena, 4,8 skokova i 4,5 asistencija.

Preselio se potom u Kazahstan, gde je dve sezone bio član Astane i takođe je beležio solidne proseke. Prošlog leta je stigao u Monako, sa kojim je, osim u francuskom šampionatu, nastupao i u Evrokupu.

U grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja, beležio je 10,7 poena, dva skoka i 2,2 asistencije po utakmici, dok je u Top 16 fazi u proseku imao 10,5 poena, 3,8 skokova i 2,8 asistencija.

Podsetimo, u Igokeu su prethodno stigli doskorašnji Antabija Voler (Mornar), Džeki Karmajkl (Burž), Edin Atić (Mega) i Stefan Fundić (Zadar).

Ekipu je napustio bek Rašad Von, koji karijeru nastavlja u Budućnosti.