novine u radu

Mornar prati trendove "najvećih": Kupio igrača i poslao ga na pozajmicu!

Autor Pavle Knežević

Amerikanac će iskustvo skupljati u Bugarskoj prvo

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kada je utihnuo bes u Mornaru zbog neigranja Evrokupa, proradio je inat, tako da je predsednik Đorđije Pavićević najavio borbu za vrh u ABA ligi.

U skladu sa tim, počela su da dolaze pojačanja, a Mornar je pokazao da je spreman da napravi iskorak napred tako što je sledio trendove "najvećih klubova" – poslao je jednog svog igrača na pozajmicu.

Davonta Džordan je novi član Mornara, ali ga navijači "Ponosa Bara" neće gledati u dresu svog tima naredne sezone jer je pozajmljen bugarskom Balkanu iz Botevgrada.

"Mornar tako prati trendove najvećih klubova koji angažuju mlade talentovane igrače i šalju ih na “brušenje” u klubove u kojima imaju sve uslove za napredak kroz adekvatne takmičarske programe", navodi se u saopštenju Mornara.

Džordan ima 23 godine, visok je 190 centimetara i dolazi direktno sa koledža Bafalo, gde je prošle sezone postizao 11,5 poena, 5,3 skoka i 5,3 asistencije po meču.

Da je Izabran je za najboljeg defanzivca NCAA lige i treću sezonu zaredom biran je u All Mac petorku.

Drugi je najbolji asistent u istoriji Bafala i četvrti po ukradenim loptama.

"Na papiru", deluje da je Džordan mogao da pomogne Mornaru i u ABA i u FIBA Ligi šampiona, ali je stručni štab Barana procenio drugačije.

Pročitajte i ovo