NOVI ODLAZAK IZ KLUBA

Partizan ostaje bez legende: Osetio sam da je vreme da se povučem

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.ba

Nastavlja se "osipanje" stručnog štaba Košarkaškog kluba Partizan

Izvor: MN Press

Andrea Trinkijeri nedavno je napustio Košarkaški klub Partizan nakon dvadeset meseci, dva osvojena trofeja u Kupu Radivoja Koraća i jednog u Superkupu ABA lige.

Međutim, promene u stručnom štabu se time ne završavaju. Legendarni profesor Vladimir Koprivica, možda i najpriznatiji stručnjak na polju fizičke spreme igrača na ovim prostorima, odlučio je ne samo da napusti klub - već i da ode u zasluženu penziju!

"Obavio sam razgovore sa ljudima u klubu, osetio sam trenutak da se povučem. Idem u penziju, ipak imam 67 godina i želim neke druge stvari da postignem u životu. Dogovorili smo se da ostanem u ulozi savetnika ako je to potrebno pošto sam Partizanu uvek spreman da pomognem, ali se povlačim od aktivnog bavljenja posla. Žao mi je samo što se nisam oprostio sa Evroligom, to mi je bila velika želja, ali situacija je bila takva da nismo mogli da utičemo", rekao je za "Maxbet sport" profesor Koprivica, koji je dugo bio član stručnog štaba Duška Vujoševića, a u Partizan se vratio u avgustu 2018. godine.

Njegov naslednik imaće mnogo posla kada je u pitanju fizička priprema tima, u mesecima nakon pandemije korona virusa i višemesečne pauze.

"Ne mislim da će to biti problem ljudima u struci. Imao sam dva sjajna trenera pored sebe koji su odlično obavljali posao. Smatram da je kontinuitet bitan, a ako Šćepanović preuzme ekipu smatram da će se nastaviti sistem koji je donosio dobre rezultate."

"Ne bih hteo to previše da komentarišem. Kontinuitet je preduslov za uspehe. Šćepanović ulazi u idealne godine, već je određeno vreme u poslu. Poznaje sistem, igrače. Ipak, to je odluka na rukovodstvu Partizana, a svakako ko god dođe biće stručan i kvalifikovan za posao."

Sada već bivši kondicioni trener Partizana veruje da će ekipa, bez obzira na sve, biti veoma dobro posložena u narednoj takmičarskoj sezoni.

"Partizan će biti dobar, bolji nego što mnogi očekuju. Ekipa je ostala na okupu, momci su napravili fenomenalnu atmosferu koja će se preneti na i na narednu sezonu. Stigao je novi plejmejker, krenuće se sa radom i očekujem nastavak odličnih rezultata iz prethodne sezone", rekao je profesor Koprivica.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi