sve će da pršti!

Potpisano! Barselona dobila FENOMENALNO pojačanje!

Autor Pavle Knežević

Sjajan posao "blaugrane"

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih plejmejkera Evrolige Nik Kalates otišao je iz jednog giganta u drugi.

Nekoliko dana pošto je napustio Panatinaikos nakon osam sezona, 31-godišnji košarkaš potpisao je trogodišnji ugovor sa Barselonom!

Možda će vas zanimati

Kalates je u dva mandata branio boje "zelenih", prvo od 2009. do 2012, a onda i od 2015. do sada. U svom prvom periodu u Panatinaikosu osvojio je Evroligu 2011. U sezonama '17/18. i '18/19. biran je u prvu petorku tima.

Kalates je u poslednje tri sezone bio lider Evrolige u asistencijama i trenutno je drugi na večnoj listi, sa 1.260. Ispred njega je samo Vasilis Spanulis sa 1.516. Na toj listi je četvrti po ukradenim loptama (298). On je rekorder po broju asistencija u jednoj plej-of utakmici sa 16.

Osim Panatinaikosa, igrao je i za Lokomotivu Kubanj, sa kojom je osvojio Evrokup 2013, kada je bio i MVP takmičenja te sezone.

Prošle sezone je u proseku imao 13,3 poena i 9,1 asistenciju po meču. Ovaj drugi parametar mu je najbolji u karijeri.

Sa Panatinaikosom je osvojio šest nacionalnih titula i četiri kupa.

U NBA je igrao za Memfis, a bio je i reprezentativac Grčke koja je 2009. osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Barselona je ove sezone izgubila od Baskonije u finalu "fajnal fora" ACB lige, nakon ćega je Svetislav Pešić dobio otkaz, da bi klub angažovao svoju igračku legendu Šarunasa Jasikevičijusa, koji je bio Kalatesov saigrač u Panatinaikosu.