Atraktivan igrač

Bio je čudo u NCAA, uradio je nešto NEVEROVATNO, a sada je došao u ABA!

Autor Dušan Ninković

Novo pojačanje u Novom Mestu.

Stie iz Braunšvajga, pre toga je igrao za Ludvizburg i verovatno nikada niste čuli za njega. Ali, biće pojačanje na mestu plejmejkera za slovenački tim.

Džairus Lajls je novi igrač Krke, a ovaj Amerikanac je najslavnije trenutke svoje karijer eproživeo na koledžu, kada je bio deo popularnog ''Martovskog ludila''.

Dolazi iz Merilenda, gde je završio srednju školu, a zatim je pohađao dva različita koledža. Prvo je košarku igrao na VCU (Virdžinija Komonvelt Univerzitet), a zatim i na  UMBC (Univerzitet Merlined, Baltimor Kauntri).

Noseći dres ovog drugog uspeo je da svoj tim upiše u košarkašku istoriju SAD! Da, uopšte ne preterujemo.

U martu 2018. godine, tačnije 16. dana u tom mesecu, UMBC je odmerio snage sa Virdžinijom, a ekipa čiji je Lajls bio predvodnik uspela je da ubedljivo slavi. Bio je to prvi put u istoriji završnog turnira koledž košarke da 16. nosilac savlada 1. nosioca u žrebu!

Džairus Lajls je na tom meču upisao 28 poena, šutirajući 9/11 iz igre. Privukao je pažnju na sebe, pa su  narednih dana o njemu pisali i pričali svi najveći američki mediji.

Ipak, kariejra nije krenula očekivanim tokom. Igrao je za razvojni tim Jute jednu sezonu, a zatim se preselio u Evropu, gde je proveo poslednju godinu, noseći dres dva tima.

Iako je na koledžu beležio impresivne brojke, to se nije odrazilo na kasniji deo njegove karijere. Sada Džairus Lajls, iako ima samo 25 godina, u ABa ligi pokušava da oživi svoju kariejru. Ne sumnjamo da će u Krki biti prva napadačka opcija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.