rastanak

Napustio Megu, nastavlja karijeru u zemlji gde je proveo detinjstvo

Autor Mirjana Šegan

Luka Ašćerić seli se u Francusku

Izvor: MN Press

Mega je dovela u svoje redove Filipa Petruševa, a ubrzo je objavila da se i rastaje sa jednim prvotimcem.

Luka Ašćerić odlučio je da nastavi karijeru u Francuskoj, u ekipi Bur An Bres.

On je potpisao ugovor sa prvoligašem iz Francuske koji će nastupati sledeće sezone u Evrokupu.

"Zahvalio bih Megi na ove dve godine ukazanog poverenja. Kada to kažem mislim na sve trenere, saigrače i ljude koji rade u klubu i u našoj hali. Odluka da dođem u Megu je bila najvažnija koju sam do tada doneo i pokazala se kao najbolje rešenje sada kad sve sagledam. U svakom pogledu sam mnogo toga naučio, bilo to igrački ili ljudski. Svakako jedno prelepo iskustvo košarkaško i životno gde sam imao prilike da sretnem mnogo dobrih ljudi u košarci i van nje. Megi želim puno uspeha u narednoj i svim ostalim sezonama. Moja košarkaška karijera ide dalje nekim drugim putem, ali će mi Mega svakako ostati u najlepšem sećanju", naveo je Ašćerić.

Ašćerić je u redove Mege došao iz francuskog Ijer Tulona pred Superligu 2018. godine, a ove sezone je u ABA ligi u proseku beležio 7,4 poena i 2,5 skokova po meču.

Ašćerić je rođen u Sankt Peltenu u Austriji, ali detinjstvo je proveo u Francuskoj, budući da je njegov otac Nedeljko Ašćerić tamo gradio karijeru. Košarku je počeo da trenira u Le Manu sa samo šest godina.

Luka Ašćerić, koji ima 23 godine i igra na poziciji beka, u februaru je dobio i poziv selektora Srbije Igora Kokoškova pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nije dobio priliku da debituje za "orlove".