On je hit

Krilo od 218 cm, sin LEGENDE, ali i izbeglice: Jokićev saigrač je zvezda!

Autor Mladen Šolak

Čekajući NBA "restart", mnogi se posebnim nestrpljenjem čekaju njega da vide u akciji.

On je hit NBA lige i o njemu se priča.

Bol Manute Bol (218 centimetara), mladi je košarkaš iz Sudana koji igra zajedno sa Nikolom Jokićem. Iako je centar, u istorijski visokoj petorci Denvera zaigrao je kao krilo, dok je naš as bio plejmejker.

Možda će vas zanimati

Visoki momak koji je impresionirao trenera Majka Melouna sa 16 poena, 10 skokova i šest blokada u pobedi protiv Vašingtona odabran je prošlog leta na NBA draftu, ali je dugo imao problem sa stopalom i zato nije bio uz tim.

Međutim, sada je spreman i biće veoma zabavno pratiti njegove igre i razvoj.

Pogledajte kako se dobro razume sa Jokićem na terenu.

Bol je sin legendarnog NBA centra Manute Bola, visokog čak 231 centimetara.

Naravno, sa takvom građom još kao klinac nije promakao američkim trenerima pa su ga doveli u Ameriku i učinili ga najvišim košarkašem u zemlji. Bio je sjajan bloker i šteta je što mu je "fizika" pravila problem da pokaže i druge veštine.

A imao ih je!

U NBA ligi je igrao 10 godina (1985-1995), nosio je dres Vašingtona, Golden Stejta, Filadelfije i Majamija i nažalost preminuo je sa samo 47 godina, 2010, zbog problema sa bubrezima.

Sada je tu sin legendarnog blokera, da nastavi gde je njegov otac stao i da pokaže da ima kvalitet za najbolju ligu na svetu.

Bol junior je takođe rođen u Kartumu u Sudanu 1999. godine, a ime je dobio po pradedi, Bolu Čolu Bolu. Pošto je njegov otac 1998. godine optužen da je američki špijun, čitava porodica je prolazila kroz velike probleme, pa su 2001. konačno uspeli da se preko Egipta domognu Amerike.

U SAD su stigli kao političke izbeglice, a Bol junior je na nagovor oca počeo da trenira košarku sa četiri godine. Sa sedam je već bio visok 196 centimetara, pa je bilo jasno kojim sportom će se baviti. Studirao je na koledžu Oregon i posle jedne godine se prijavio za NBA draft.

Denver ga je odabrao kao 44. "pika" i očigledno sa njim ima velike planove.

Još jedan razlog da jedva čekamo Denverove utakmice. Pročitajte kada su na rasporedu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi