transferi

U Cibonu stigao prekaljeni Amer da "hrani" loptama ostatak ekipe

Autor Mirjana Šegan

Ronald Mur je novi plejmejker kluba iz Zagreba

Cibona je pojačala roster uoči starta nove sezone.

U Zagreb stiže iskusni Amerikanac Ronald Mur, koji nastupa na poziciji plejmejkera.

Član ABA lige saopštio je da je sa Murom dogovorena jednogodišnja saradnja.

Amerikanac, rođen u Pensilvaniji, školovao se na koledžu Sijena u Njujorku, ali nije izabran na draftu 2010. godine. Nakon toga otisnuo se u Evropu, gde je nastupao za veliki broj klubova.

Mur (32 godine, 183 centimetara) prošle sezone je igrao za francuski tim Elan Berne, gde je prosečno beležio 9,5 poena, tri skoka i 4,7 asistencija po meču.

Uprava Zagrepčana ističe da će njegovo iskustvo biti važan faktor za tim Ivana Velića u nastupajućoj sezoni.

"Doveli smo iskusnog i kvalitetnog plejmejkera. Tražili smo baš jednog ovakvog koji će znati da razigra naše mlade igrače i koji će moći da ih 'hrani' loptama", naveo je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

Mur je tokom prethodne decenije igrao u Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Ukrajini, a najduže se zadržao u Italiji, čak pet godina, pre nego što je prošle godine potpisao za francusku ekipu iz Po Orteza.

"Reč je o igraču koji ima veliko iskustvo iza sebe, igrao je ozbiljne lige, francusku i italijansku. Nadam se da će svojim znanjem i iskustvom pomoći našim mladim igračima i da će se uklopiti u ovu novu Cibonu. Kada stranac dolazi jako je važna atmosfera u ekipi i samo okruženje, jer sve to utiče na adaptaciju. Sad sigurno imamo izrazito dobru atmosferu i među igračima i u klubu i mislim da će mu sa te strane biti olakšano prilagođavanje. Imamo kvalitetne, karakterne momke i svi ćemo se truditi da se što pre infiltrira u ekipu", rekao je trener Velić.

Klub je naveo da će Mur u toku nedelje stići u Zagreb, gde će prvo morati da odradi test na korona virus, a ako nalaz bude negativan odmah će se priključiti treninzima nove ekipe.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.