region je u šoku

ABA liga takođe u žalosti: Prerano je napustio ovaj svet, ali je ostavio neizbrisiv trag, bio je inspiracija i primer

Autor Pavle Knežević

"Cela košarkaška zajednica je šokirana i duboko ožalošćena"

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Posle saigrača, prijatelja, bivšeg kluba i rivala, oglasila se i ABA liga, u kojoj se tragično preminuli Majkl Odžo afirmisao i proslavio.

Direktor Lige Dubravko Kmetović rekao je da je "kompletna ABA porodica šokirana" i da je 27-godišnji Nigerijac ostavio "neizbrisiv trag" u sportu.

"Kompletna ABA porodica je šokirana i duboko ožalošćena iznenadnom smrću Majkla Odža. Prerano je napustio ovaj svet, ali je ostavio neizbrisiv trag u košarkaškoj zajednici. Pamtićemo ga kao šampiona, velikog borca, saigrača za poštovanje, ali i protivnika za poštovanje", navodi se u saopštenju.

Odžo je preminuo od srčanog udara tokom treninga u Beogradu.

"Tokom tri sezone imali smo privilegiju da uživamo u njegovom talentu, osmehu i energiji. Zahvalni smo mu na svemu što je dao košarci, na terenu i van njega. A posebno smo mu zahvalni na radnim navikama, osmehu i ljubavi prema sportu. Bio je primer i inspiracija za mnoge nove generacije. Naše iskreno saučešće porodici i njegovim prethodnim klubovima FMP-u i Crvenoj zvezdi. Počivaj u miru", navodi se u saopštenju direktora ABA lige.

Vest o Odžovoj smrti rastužila je njegove saigrače, sve radnike i navijače Crvene zvezde, ali i ostalih evropskih klubova. Oglasili su se i KK i FK Partizan sa poslednjim pozdravima za košarkaša koji se nikada nikome nije zamerio i koji je iskreno voleo Srbiju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.