Igrali su celu noć

Jokić ubacio 30 u LUDOJ "probi" za plej-of: Dva produžetka, greške sudija i povratak "pleja" koga je Nikola menjao

Autor Mladen Šolak

Dogode se ponekad ovakve utakmice. Traju večnost i donose obrte kakve ne možete ni da zamislite.

S obzirom na to da je Denver (46-24) treći na tabeli Zapada i da ima realnu šansu da bude i drugi, a da je Juta šesta (43-27), uopšte ne bi bilo iznenađenje ako se ti rivali sretnu u prvoj rundi plej-ofa.

Sudeći prema onome što smo videli u noći između subote i nedelje, to će zaista biti holivudski mečevi:

Denver – Juta 134:132 (15:29, 34:34, 30:25, 26:17, 29:27)

U meču koji je trajao čitavu večnost i koji je odlučen u drugom produžetku, srpski as Nikola Jokić ubacio je 30 poena uz 11 skokova i sedam asistencija za čak 42 minuta na parketu.

S obzirom na to da njegov trener Majk Meloun ima želju da ga odmara svog najboljeg igrača, sigurno neće biti srećan zbog trajanja meča, ali će mu konačna pobeda svakako ublažiti nervozu zbog toga.

I ne samo pobeda.

U ludoj utakmici protiv "džezera" Denver je dočekao oporavljenog plejmejkera Džamala Mareja, koga je Jokić, centar, na pripremnim mečevima uoči NBA "restarta" menjao na poziciji organizatora igre.

Jasno, Marej nije imao snagu da kroz svih šest segmenata ovog meča zadrži istu energiju i svežinu (kao ni bilo ko na terenu), ali je za 39 minuta ubacio 23 poena, šutnuo 25 puta (četiri više od Jokića) i pokazao da je željan igre.

Iako ga nije služio šut (2/8 za tri), Kanađanin je u završnici četvrte četvrtine "pogurao" ekipu ka prvom vođstvu na utakmici. Da sjajni lider Jute Donovan Mičel nije bio baš uporan (35 poena), Marej bi verovatno "prelomio" meč još tada.

Ipak, igrala su se još dva perioda, u kojima je blistao Jokić (dao 12 poena u prvom), a "blistale" su i sudije, koje su pravile očigledne propuste u proceni nekih situacija, mučile se sa satom, vraćale igrače posle odigranih akcija...

Nekako, Jokićevim pogotkom i asistencijama, Denver je u drugom produžetku stekao prednost koju nije ispustio Marejevim promašenim penalima u poslednjem posedu.

Mičel je uzeo loptu, gađao iz gužve sa polovine terena, ali je promašio taj šut za pobedu.

S obzirom na to kako je tekla utakmica, ne bi bilo iznenađenje i da je pogodio...

Rezultati utakmica između subote i nedelje

Portland – Klipersi 117:122

Denver – Juta 134:132**

Indijana – Lejkersi 116:111

Majami – Finiks 112:119

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.