Nestvaran je

Luka Dončić ovom magijom oduševio SVE: Aplaudirao je i njegov trener, hvalio ga i čovek koji ga je čuvao...

Autor Mladen Šolak

Nikada ni ne pomislite da ste videli sve ili većinu stvari koje Slovenac može da izvede. Neverovatan je.

Izvor: Youtube/NBA

Gde su granice Luki Dončiću (21)?

Čini se da će proći još mnogo vremena pre nego saznamo odgovor na to pitanje. Kao i navijači širom sveta. Kao i njegovi rivali i saigrači. Kao i njegov trener, čuveni i strogi Rik Karlajl.

Kako odrediti limite momku koji u utakmici protiv glavnog favorita Istoka, Milvokija, i u duelu sa aktuelnim (i budućim) MVP-em Janisom Adetokumbom, napravi potez kojim oduševi sve u dvorani. I to minut pre kraja produžetka.

Luka je perifernim vidom primetio da njegov saigrač Maksi Kleber utrčava u reket dodao mu loptu kroz noge (ponavljamo, pored Janisa, izvesno najboljeg defanzivnog igrača lige), a Nemac je bio spreman da to dodavanje pretvori u važan koš. Bila je to Dončićeva 19. asistencija u pobedi Maveriksa:

Dalas -  Milvoki 136:132 (35:32, 27:39, 31:20, 26:27, 17:13)

Naravno, Luka je ponovo ostvario tripl-dabl učinak (36 poena, 19 asistencija, 14 skokova) i dokazao još jednom da gledamo što nikad nismo. Najviše se pričalo o ovoj asistenciji Kleberu.

"Tapšao sam. Aplaudirao sam. Pomislio sam da je fenomenalno to što je izveo. Znak velikog igrača, istinski velikog igrača, je sposobnost da izvede nešto tako protiv tima kao što je Milvoki, koji vam bukvalno ne ostavlja nikakav prostor u reketu", rekao je posle utakmice Karlajl.

"Luka nije samo sjajan igrač, on je i sjajan zabavljač. Platio bih da ga gledam. Ne kažem to o većini igrača, ali on je zaista nešto posebno", dodao je Lukin trener.

Pogledajte kako je Dončić plesao po terenu i ostvario svoj 17. tripl-dabl ove sezone. Ponavljamo, 17!

Luka Dončić tripl dabl Dalas
Izvor: Youtube/NBA

"On je neverovatan. Igra sjajnu košarku. Sjajan je košarkaš, čini svoje saigrače boljim. Talentovan je, stvarno je talentovan. Jedan od najtalentovanijih protiv kojih sam igrao. On čini ceo tim bolji i samo će napredovati još više. I dok poboljšava sve oko sebe, biće ih teško pobediti", rekao je posle utakmice Adetokumbo, koji je ubacio 34 poena uz 13 skokova.

Nakon što su ga hvalili saigrači, o onom dodavanju je progovorio i Dončić lično.

"Ne znam zašto sam to izveo. Samo sam to uradio, uopšte nisam razmišljao. Video sam šta ću da uradim, ali nisam razmišljao o tome pre tog momenta".

Bila je to utakmica u kojoj su se srela trojica od četvorice igrača koji prosečno postižu po 30 poena uz 10 skokova u "NBA bablu", ali treći među njima, Kristaps Porzingis, nije dobacio večeras do svog proseka pa je ubacio "samo" 26 uz 11 skokova.

Srpski centar Boban Marjanović nije nastupio za Dalas.