Predsednik Zvezde o smrti košarkaša

Čović o smrti Majkla Odža: Pokušava da se zataška u kojoj se hali to desilo, imao je koronu, a vrbovan je od marta

Autor Mladen Šolak

"Njemu je savetovana umerena fizička aktivnost. Dakle, da stane kada se umori. Zahtevaćemo otkrivanje potpune istine"

Izvor: YouTube/Novo jutro

Dva dana posle smrti doskorašnjeg igrača Crvene zvezde Majkla Odža na treningu, klub sa Malog Kalemegdana je najavio da će zatražiti hitno otvaranje istrage.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je to i rekao da pokušava da se zataška to da je Odžo umro u hali Partizana, kao i da je od marta meseca "permanentno vrbovan".

"Da se razumemo, Odžu je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom 30. juna, dok je bio u Zvezdi imao je kompletan medicinski servis, sa svojom genezom. Još u FMP-u od 2017. pa na ovamo. Kada imate odnos sa profesionalnim igračem u smislu njegovog daljeg opterećenja, onda morate voditi računa o svim njegovim zdravstvenim karakteristikama", rekao je Čović gostujući na "TV Pink".

"Ono do čega smo mi došli, on je imao poslednji pregled 5. avgusta ovde u bolnici, prošao je koronu, ali za nju nije dovoljno samo da ste negativni, jer izaziva i mnoge duge prateće pojave. Moralo je da se vodi računa o opterećenju čoveka i izašlo je iz bolnice da mu je bila savetovana umerena fizička aktivnost. Znači, da prestane čim oseti umor. Dakle, maltene šetanje", dodao je on.

Čović je rekao da će Zvezda tražiti otkrivanje "potpune istine" o ovom slučaju.

"On je imao izrazito jak udar korene, za zapaljenjem pluća čas na levoj, čas na desnoj strani. I to nije trebalo da se događa. Pokušava da se zataška u kojoj se hali to dogodilo. Onda vidim 'anonimne prisutne'… Zašto bi nešto bilo anonimno u tom slučaju? Crvena zvezda je sa Odžom imala izuzetno dobru saradnju, mi ćemo kao moralni ljudi uraditi ovaj deo posla nažalost, ali zahtevaćemo da se dođe do potpune istine šta se i kako dogodilo. Mnogo toga već znamo, ko je učestvovao u tome"

"Da vam kažem, Odžo je od marta meseca permanentno vrbovan. U okviru tih vrbovanja napravljeno je ubrzanje kojim je došlo do ovoga što se dogodilo. Ne želim da kažem da je bilo ko želeo da se ovo desi, ovo je velika nesreća, ali nemojmo da krijemo. Čim krijemo postajemo saučesnici, a dok krijemo znači da nam savest nije mirna"

Odžo je preminuo u petak u 28. godini, a obdukcija će biti izvršena sledeće nedelje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.