Njegova je zasluga

SRPSKI TRENER POMOGAO HRVATSKOM NBA ASU: "On je najzaslužniji što ovako igra!"

Autor Mladen Šolak

"Bez njega ne bi ovako igrao"

Dario Šarić, košarkaš Finiks Sansa, sa saigračima je napravio najveće iznenađenje "restarta" NBA sezone jer je njegov tim ostvario svih osam pobeda.

Iako neće igrati u plej-ofu, o Sansima se priča, a važan "šraf" ekipe Montija Vilijamsa je upravo hrvatski košarkaš, koji je ove sezone postizao po 10,7 poena po meču uz šest skokova u proseku.

U intervjuu za portal index.hr, poznati hrvatski trener Neven Spahija govorio je o čoveku koji je veoma uticao na dobre Šarićeve igre – srpskom stručnjaku Darku Rajakoviću.

Bivši saradnjik selektora Aleksandra Saše Đorđevića u reprezentacii član je stručnog štaba Finiksa i aktivno je pomogao bivšem igraču Cibone, Efesa i Filadelfije izvuče najbolje od sebe.

Evo šta je o tome rekao Spahija.

"Za njegov napredak od prekida sezone najzaslužniji je Darko Rajaković, srpski trener koji je radio u Madridu pre nego što ga je zapazio generalni menadžer Sam Presti i doveo ga u Oklahoma siti. Tamo je Rajaković proveo nekoliko godina radeći s Kevinom Durantom i Raselom Vestbrukom, a novi trener Finiksa Monti Vilijams prošlog leta ga je doveo u svoj stručni štab. Pre neki dan sam razgovarao s njim i rekao mi je da obratim pažnju na Šarića jer je puno napredovao. I bio je u pravu".

Rajaković je bio ekskluzivini gost prethodne epizode MONDO potkasta "Šesta lična". Poslušajte je.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi

nba