Mnogo sreće u nastavku i tako to

Divac: Bila mi je čast! Sakramento: On je deo porodice!

Autor Dušan Ninković

Nakon pet godina, odlučeno je da krenu različitim putevima.

Razišli su se Vlade Divac i Sakramento Kingsi. Legendarni košarkaš ovog tima napušta fotelju nakon pet godina i sezona u kojima njegov tim nije uspeo da izbori plasman u plej-of.

Ova informacija, koja je pomalo iznenađujuća, stigla je iz SAD noćas.

Član ''Kuće slavnih'' je odlučio da podnese ostavku i nekom drugom prepusti mogućnost da Sakramento, koji je zlatne godine imao upravo sa Divcem u timu, vrati na stazu uspeha.

''Bila mi je čast i privilegija da radim kao generalni menadžer Kingsa. Hvala Viveku Ranadivu na šansi, hvala neverovatnim kolegama sa kojima sam radio. Sakramento i Kingis imaju posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje'', istakao je Vlade.

Od legendarnog košarkaša se oprostio i vlasnik franšize Ranadiv, koji je istakao da Vlade Divac ne može da ode iz kluba.

''Ovo je bila teška odluka. Verujemo da je dobra i da smo sada na putu stvaranja najboljeg tima, kako to naši navijači zaslužuju. Od će uvek biti deo naše proodice'', rekao je vlasnik Kingsa.

Vlade Divac je sinoć napustio funkciju, a već se sna ko će ga naslediti. Barem privremeno, rešenje na poziciji generalnom menadžera će biti bivši NBA košarkaš Džo Dumars.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je fudnkciju generalnog menadžera preuzeo u avgustu 2015. godine, a ovo je bila 14. uzastopna sezona u kojoj se tim iz Kalifornije nije plasirao u plej-of.

Pored jednog od najvažnijih ljudi u klubu, Kingsi bi mogli uskoro da ostanu i bez dvojice srpskih igrača.