GDE SU SADA?

Spadoše na Krisa Pola: Neverovatan niz (bivših) zvezda Oklahome traje i traje!

Autor N.J.

Samo je Stef Kari uspeo da se umeša...

Trećom uzastopnom titulom prvog strelca sezone, Džejms Harden produžio je neverovatan niz započet usponom Kevina Durenta ka statusu najboljeg napadača NBA lige.

U 10 od prethodnih 11 sezona, prvo mesto liste strelaca na kraju ligaškog dela pripadalo je isključivo košarkašima Oklahoma Siti Tandera…

…od kojih nijedan više nije tu.

Izvor: Twitter/@fadeawayworld

Dok se 35-godišnji Kris Pol sprema da povede OKC u plej-of sa pete pozicije na Zapadu i skorom 44-28, teško je ignorisati činjenicu da je samo Stefen Kari iz Golden Stejt Voriorsa uspeo da se umeša u Oklahomino "ex-Big 3" društvo, koje je pored Durenta i Hardena činio i Rasel Vestbruk.

OKC (sport)
Izvor: YouTube

Najbolji trojkaš svih vremena bio je prvi strelac lige u sezoni 2015/16 i tako na kratko prekinuo niz u koji se neprimetno uklopio i najbolji strelac u istoriji američke košarkaške reprezentacije, Karmelo Entoni.

I sam "Melo" se nerado seća epizode u Tanderu, koja je bila najava njegovog velikog pada i odlaska iz lige na godinu i po dana, ali to nije sprečilo pasionirane američke statističare da izvuku i ovaj kuriozitet pred start plej-ofa u "Diznilendu".

U njemu nećemo gledati povređenog Durenta, koji sada već igra za Bruklin Netse, kao i njegovog bivšeg saigrača Karija, kapitena najgoreg tima lige u sezoni 2019/20, ali hoćemo "Bradu" i "Brodija" u dresu Hjuston Roketsa, kao i "Mela" u opremi Portland Trejblejzersa.

Oklahomino plavo ne nosi niko već dve godine...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.