SREĆAN 28. ROĐENDAN

BOGDANOVIĆ SE NAMEĆE LEJKERSIMA: Zašto je baš on rešenje za Lebronov napad na prsten?

Autor Nebojša Marković

"Slavljenik" je bio tema američkih medija.

Partije Bogdana Bogdanovića u NBA "mehuru" nisu prošle nezapaženo! Srpski reprezentativac je posle slabog nastavka sezone počeo da "rešeta" redom u periodu sezone kada je već postalo jasno da Sakramento Kingsi ne mogu do plej-ofa.

Ipak, na dan kada Bogdanović slavi 28. rođendan, ima i onih koji se pitaju da li je baš on svojim partijama na Floridi pokazao Los Anđeles Lejkersima zbog čega treba da ga draftuju!

Bogdanović je još početkom 2020. godine bio dovođen u vezu sa prelaskom u slavniji klub iz Kalifornije, gde bi igrao rame uz rame sa Lebronom Džejmsom i eventualno mu pomogao u borbi za novi NBA prsten.

Te priče su trajale od februara, ali su se umirile otkako se Kajl Kuzma odlično uklopio sa Lebronom i Entonijem Dejvisom. Ipak, imajući u vidu Bogdanovićeve odlične partije u "mehuru", hoće li Lejkersi ponovo razmisliti o potencijalnom trejdu za srpskog beka šutera?

Tako se "Klač Points" pita hoće li u Sakramentu doći do većih promena u timu nakon odlaska generalnog menadžera Vlada Divca i njegovog saradnika Peđe Stojakovića? Kingsi su ranije čvrsto odbijali sva pitanja o budućnosti Bogdanovića, bilo da su ona dolazila iz Lejkersa, Filadelfije ili Šarlota.


Bogdanović je u ovoj sezoni beležio prosečno 15.1 poen, 3.4 skoka i 3.4 asistencije po meču, uz 37.2 odsto pogođenih trojki i on ma određenu vrednost za ovaj tim Sakramenta.
 Kako naredne sezone postaje "ograničeni slobodni agent", Kingsi neće dopustiti da Bogdanović ode "budzašto" čak i ako ga puste da ode.

Autor teksta navodi i da bi Lejkersi trebalo da dobro porazmisle da bi baš oni mogli da budu tim koji će poslati ponudu za Srbina kada se sezona završi. Navodi se da navijači Lejkersa često kao minus Kajlu Kuzmi pominju njegovu nestalnu igru, a glavni razlog za dovođenje Bogdanovića vide u činjenici da je Džejmsu neophodan stabilan koš-geter.

"Bogdanović je jednostavno bolji ofanzivac od Kuzme. Statistika to pokazuje. Bogdanović pripada onim igračima šuterima kakve je Džejms imao u svojim šampionskim timovima. To je imperativ u ovom stadijumu Lebronove karijere", stoji u tekstu pomenutog portala.

Oni podsećaju da je Bogdanović protiv Nju Orleansa ubacio rekord karijere od 35 poena, a da je u poslednjem meču sezone baš protiv Lejkersa "sipao" 27 poena uz šest skokova i devet asistencija.

Bogdan Bogdanović danas puni 28 godina. Da li će 29. dočekati baš u Lejkersima? Neka to bude rođendanska želja...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.