samo se pojačavaju

Spoljna linija Igokee još jača: Kreirao je igru Partizana i FMP-a, a sada će i šampiona BiH

Autor Pavle Knežević

Plejmejker je OSMO pojačanje Igosa u ovom prelaznom roku

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Plejmejker Stefan Pot novi je košarkaš Igokee, potvrđeno je MONDU iz kluba.

Pot je tako postao osmo pojačanje kluba iz Aleksandrovca za novu takmičarsku sezonu, pošto su ranije stigli Taj Voler, Edin Atić, Džeki Karmajkl, Stefan Fundić, Marko Jošilo, Entoni Klemons i Nikola Jovanović.

Možda će vas zanimati

Sada već bivši član "pantera" iz Železnika profesionalnu karijeru je počeo u subotičkom Spartaku, a nastavio u Novom Sadu, iz kojeg je prešao u tabor Vojvodine, za koju je nastupao dve sezone. Inostrani angažman, u sezoni 2014-15, imao je u rumunskom Asesoftu, potom je igrao za Metalac, Mladost Zemun i Partizan, dok je poslednje tri godine bio u timu FMP-a.

Pot je rođen 1994. u Bijeljini. Prošle sezone je igrao na svim utakmicama (silom prilika, bilo ih je 21), a prosečno je postizao 8,7 poena i beležio 3,4 skoka i 5,2 asistencije.

Gledajući utakmice pojedinačno, najbolji poenterski učinak imao je  u šestom kolu, kada je u protiv Mornara postigao 17 poena, protiv Mege na gostovanju je postigao 14, a protiv Cibone 13.

Klub su, inače, do sada napustili Sava Lešić, Marko Tomas, Majkl Grin, Kinan Evans, Jakov Mustapić, Đorđe Simeunović, kao i Đorđe Gagić. čak dva puta istog leta.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.