Košarka

DEMOLIRANJE DENVERA: Gober i Juta uništili i ponizili nikad gori Denver, Jokić i društvo se "nisu pojavili" na utakmici

Autor Pavle Knežević

Katastrofalan poraz Nagetsa, Juta je "za volanom"

Denver je odigrao verovatno najgoru utakmicu, kao da se uopšte nije pojavio na terenu hale u Orlandu, tako da je Juta lako pobedila i povela sa 2:1 u prvom kolu plej-of serije Zapadne konferencije NBA.

Još lakše nego prošli put, Džez je ovog puta slavio 124:87 (25:14, 34:28, 35:20, 30:25).

Teško da se može bilo šta pametno reći o utakmici koju kao da su igrali profesionalci protiv talentovanih amatera.

Juta je u drugoj četvrtini vodila 25 poena razlike, a u četvrtoj i 39 i to bez ijednog startera na parketu. Što i nije čudno, jer je meč, verovali ili ne, praktično rešen već u prvoj četvrtini, dok je ceo poslednji kvartal praktično bio "garbage time".

Tim iz Solt Lejk Sitija je prošli meč dobio sa 19 poena razlike, a prvi je izgubio posle produžetka. Posle ovakve partije, stvarno je teško zamisliti da će Denver moći da se vrati u seriju.

Pričao je trener Nagetsa Majk Maloun ranije kako njegov tim ima "najsmešniju odbranu spoljnih šuteva u ligi", ali to je u ovoj utakmici važilo za bukvalno svaki napad. 

Rudi Gober je meč završio sa 24 poena, rekord karijere u plej-ofu, i 14 skokova. Centar Džeza je imao gomilu lakih poena iz polaganja i zakucavanja.

Juta je bila ojačana za Majka Konlija, koji je bio najefikasniji igrač meča sa 27 poena.

Nikola Jokić je predvodio Denver sa 15 poena, ali je bio potpuno apatičan u igri. Njega je, kao prvu zvezdu tima, pratio i ostatak saigrača. Džamal Marej završio je meč sa 12 poena, uz šut iz igre 5/16.

Pogledajte galeriju:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.