2:1 u seriji

ŠRUDER, POL i GALINARI RAZBILI HJUSTON: Oklahoma do pobede nakon produžetka!

Autor Dušan Ninković

Ni u ovoj seriji neće biti čišćenja, a Oklahoma bi mogla da se pokaže i kao ravnopravan rival.

Impresivna partija dvojice bekova Oklahome anulirala je sjajno veče Džejmsa Hardena i donela prvu pobedu Oklahomi u ovoj seriji.

Nakon što je Hjuston bio ubedljiv u prvom (123:108) i drugom (111:98) meču, Oklahoma je uzvratila! Doduše, tek nakon produžetka.

OKLAHOMA - HJUSTON 119:107

/23:29, 34:34, 21:19, 26:22, 15:3/

Iako je tokom većeg dela meča bila u zaostatku, Oklahoma je u četvrom periodu meča uspela da se približi.

Dovoljno da poslednjih nekoliko minuta imamo utakmicu koja njima donosi novu nadu da mogu da se vrate u ovu seriju ili rušenje snova. Da je Hjuston upisao i treću pobedu iz tri utakmica, povratak bi bio nezamisliv.

Ovako, Kris Pol je kreirao pravo malo čudo.

Zna se ove sezone, kada dođe do odlučujućih momenata, Oklahoma retko kada promašuje. Imaju uigrane akcije koje Krisu Polu otvaraju mnogo prostora da radi ono što najbolje ume u poslednjim sekundama, ali su noćas, na neki način, šokirali Hjuston.

Luguenc Dort je bio neverovatno važan za poslednji napad, u kom je Kris Pol asistirao za produžetak. On je svojim kretnjama ostavio Pola u duelu sa Džejmsom Hardenom, a poznato je da ''Brada'' i nije baš najbolji odbrambeni igrač na svetu. Dobro, nije ni blizu toga.

Šai Džildžus-Aleksander je pogodio za tri nakon Polove asistencije, a na drugom kraju terena je Danuel Haus Džunior bio precizan samo jednom sa penala. Imamo produžetak!

U kom igra samo jedan tim.

Na prvi poen, a postigao ga je Dort, čekali smo skoro minut, pre nego što će Kris Pol nastaviti Oklahomin ubitačni ritam trojkom. Nadovezao se Danilo Galinari, Pol je pogodio novu trojku, a Dort za dva poena. Već tada je sve bilo rešeno.

Jedine poene za Hjuston u dodatnih pet minuta postigao je Danuel Hauz Džunior, a to je bila jedna duga trojka u poslednjem minutu susreta.

Džejms Harden je susret završio ranije zbog šest ličnih grešaka, a Hjuston je na ovom meču koristio samo osmoricu košarkaša. Harden je bio najefikasniji od njih, sa 38 poena, Grin je dodao 22, a Gordon 15. U ekipi Oklahome su se istakli Šruder sa 29 poena, Pol koji je dodao 26, kao i Džildžus-Aleksader sa 23 i Galinari sa 20.

Četvrti meč u seriji igra se u ponedeljak od 22 časa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.