Kako opisati ovog momka?!

LUKA DONČIĆ JE SA DRUGE PLANETE: Trojka sa 10 metara uz zvuk sirene, za pobedu i šok velikog favorita - ponovo!

Autor Mladen Šolak

Ponovo je to uradio! Ponovo je srušio moćne Kliperse - i to povređen!

Kratko i jasno - Luka Dončić!

Nestvarni košarkaš Dalasa srušio je favorizovane Los Anđeles Kliperse trojkom uz zvuk sirene na kraju produžetka i tako izjednačio rezultat u seriji na za mnoge potpuno neočekivanih 2:2!

Dalas – Klipersi 135:133 (24:34, 34:32, 35:19, 28:36, 14:12)

U utakmici u kojoj je tim iz El-Eja vodio čak 21 poen u drugoj četvrtini, Mevsi su se vratili, stekli "plus 11" na pet minuta do kraja, ali je utakmica ipak otišla u produžetak.

A tamo je Luka ponovo pokazao magiju!

Luka Dončić trojka za pobedu Dalas Klipersi (SPORT)
Izvor: Youtube/NBA

Neverovatni Dončić našao je snagu da ubaci trojku za pobedu uz korak unazad preko Redžija Džeksona i da vrati seriju na početak, ali sada na dve pobede.

Iako je prethodno igrao čak 46 minuta sa povredom i iako je zaključno sa trojkom ubacio čak 43 poena uz 17 skokova i 13 asistencija, Luka je sačuvao energiju i fokus da bude pravi kada je bilo najteže!

Kako ovaj dečko igra košarku...

Iako je na drugoj strani terena imao hladnokrvnog "Terminatora" Kavaija Lenarda i njegova 32 poena, devet skokova uz večitu hladnoću u najvažnim momentima, Dončić je sa saigračima ipak srušio tim Doka Riversa.

Bobanovih 10 poena

Boban Marjanović je igrao 16 minuta za Dalas, postigao 10 poena uz sedam skokova.

Sledeća utakmica biće odigrana u noći između utorka i srede i odlučiće ko će imati "meč" loptu za plasman u narednu rundu, gde će ukrstiti sa pobednikom serije Denver – Juta (1:2).

U ovom trenutku, više niko ne može da nazove Kliperse tako velikim favoritima, pogotovo uzimajući u obzir katastrofalnu večerašnju partiju Pola Džordža (9 poena, uz 3/14 iz igre). Ni Kavai ni Lu Vilijams (36 poena) to nisu uspeli da dovoljno "pokriju" u napadu i da se na drugoj strani odbrane od maestralnog Luke.

U momentima odluke Dončić je imao ogromnu podršku od Treja Burka, koji je "gurao" i kada nije išlo i ubacio jako važnih 25 poena.

"Na papiru" Klipersi i dalje ostaju favoriti, ali ko se usuđuje da posle ovakvih partija otpiše Luku i ekipu?

Dalas – Klipersi 135:133 (2:2)

Bruklin – Toronto U TOKU (0:3)

Juta – Denver 3 (2:1)

Budite bolje informisani od drugih,PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.