NIKOLA DOBAR, ALI...

DENVER JE U VELIKOM PROBLEMU: Jokić i ekipa pred ispadanjem, ne pomaže ni Marejevih 50 poena!

Autor Nebojša Marković

Nagetsima ponestaje vremena...

Denveru izgleda baš ništa ne pomaže. Ni neverovatna partija Džamala Marej, ni odličan učinak Nikole Jokića, ništa nije vredelo, Juta je ponovo prevladala i povela 3:1 u seriji prvog kola plej-ofa!

JUTA DŽEZ - DENVER NAGETS 129:127

Kakav je samo "obračun" viđen u okršaju Džamal Marej - Donovan Mičel, a košarkaš Jute je odneo za malo odneo prevagu, baš kao što su "džezeri" uspeli da odbiju nalet Nagetsa.

Na kraju, Mičelov 51 poen doneo je trijumf Juti, koja se sada "odlepila" od Denvera i nalazi se na pobedu od plasmana u narednu rundu, dok je Marej ubacio čak 50 u timu Denvera!

Marej je za Nagetse radio sve - imao je i najviše skokova (11) i najviše asistencija (7), dok je i Nikola Jokić pomogao sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija.

ISTORIJA

Prvi put u istoriji plej-ofa NBA lige se desilo da dva protivnička igrača postignu po 50 poena na jednom meču!

Imao je srpski "džoker" 50% ubačenih šuteva iz igre, imao je Marej i devet trojki iz 15 pokušaja, uključujući i onu iz poslednje sekunde meča, koja je bila dovoljna da se samo ublaži poraz na dva poena razlike.

Ipak, Mičelovih 51 je bilo dovoljno, uz 26 poena Majka Konlija i 24 Džordana Klarksona. Sada će Denver morati da pokuša da ostvari veliki preokret i upiše tri pobede u nizu.

Kako su igrali u ovom plej-ofu u pojedinim mečevima, čini se da će to biti pretežak zadatak za tim Majka Melouna.

Nikola Jokić, 4. meč protiv Jute
Izvor: Youtube/nba screen

Za to vreme, Toronto je ponovo razbio Bruklin i time završio prvu plej-of seriju 4:0 u svoju korist, a Reptorsi su ovoga puta slavili 150:122!

Norman Pauel je ubacio 29 poena, dok je Serž Ibaka imao sjajnih 27 poena i 15 skokova. Paskal Sijakam je takođe dodao "dabl-dabl", sa 20 poena i 10 asistencija.

Bruklin se tako oprostio od ove NBA sezone, a Karis Lever je jedini bio raspoložen u njihovom timu, sa 35 poena, nijedan njegov saigrač nije ubacio više od 13, dok je nekadašnji igrač Mege Timoti Luvavu dodao 11.

Naravno, svi i dalje pričaju o neverovatnoj večeri Luke Dončića u pobedi Dalasa protiv LA Klipersa.

Budite bolje informisani od drugih,PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.