UBACILI 22 TROJKE!

POTPUNO UNIŠTENJE DALASA: Klipersi "oduvali" Dončića i ekipu, Džordž i Lenard se naljutili za +43!

Autor Nebojša Marković

Noćas im nije bilo pomoći.

Izgleda da je Luka Dončić naljutio svoje rivale. Onaj i "step-back" i trojka u poslednjoj sekundi za ludu pobedu u četvrtoj utakmici kao da je probudila zver u igračima Los Anđeles Klipersa. Ekipa iz Kalifornije uzvratila žestoko u narednom meču!

LOS ANĐELES KLIPERS - DALAS MAVERIKS 154:111

Uspeli su Mavsi u četvrtom meču da stignu do izjednačenja i izuzetno vredne pobede u kojoj su imali zaostatak i od 21 poena. Ali Klipersi su sada do trijumfa stigli sa dvostruko većom prednošću!

Pol Džordž i Kavaji Lenard dominirali su od početka do kraja, ubacivši 67 poena i tako predvodivši Kliperse do 3:2 u seriji prvog kola plej-ofa.

Nije ni Luka Dončić mogao da bude svemoguć ovog puta. Ostvario je 22 poena, osam skokova i četiri asistencije i tako ponovo bio najbolji u svom timu, ali bez povređenog Kristapsa Porzingisa sve to ide dosta teže.

Klipersi su ostvarili rekord franšize po broju ubačenih poena na jednoj utakmici plej-ofa - 154.

Džordž je, sa druge strane, ubacio 35, Lenard je dodao 32, dok je sada već kontroverzni Montrezl Harel ostvario "dabl-dabl" sa 19 poena i 11 skokova.

Klipersi su nestvarno šutirali tokom čitave večeri, tačno 63% ubačenih šuteva su imali, uz isti procenat i pri šutu za tri poena - ubacili su nestvarne 22 trojke iz 35 pokušaja.

Dalasu ovoga puta nije bilo spasa, pa je na kraju susreta meč okončan sa čak 43 poena razlike za Kliperse!

Boban Marjanović je u timu Dalasa zabeležio pet poena, tri skoka i jednu asistenciju.

LA Klipers - Dalas Maveriks 154:111
Izvor: Youtube/LA Clippers

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.