HEROJ DENVERA!

NIKOLA JOKIĆ ZA POBEDU I MAJSTORICU ZA PAMĆENJE: Denver je uspeo, Juta pred Srbinom ostala bez rešenja!

Autor Nebojša Marković

Kakvo veče za srpskog košarkaša i njegove Nagetse!

Nije išlo Denveru, imali su samo jednu pobedu u prva četiri meča protiv Jute, ali su na kraju uspeli. Nagetsi su "okrenuli" sve u svoju korist, a pobedu u majstorici i sedmom meču prvog kola plej-ofa doneo je Nikola Jokić!

DENVER NAGETS - JUTA DŽEZ 80:78

Još jedna luda noć zabeležena je na Floridi, ali tim Majka Melouna je uspeo da ostvari veliki preogret. Imao je Denver u ovom meču i 19 poena prednosti, ali je veliku pobedu na kraju morao da donese Jokić na 30 sekundi pre kraja meča i to u svom stilu.

Počelo je izvanredno po Denver, imali su na poluvremenu 50:36, a onda su u nastavku stali. Svi osim Nikole Jokića. Postigli su tek 30 poena za 24 minuta košarke u drugom poluvremenu, od čega je srpski centar ubacio čak 21!

Nosio je Denver na svojim plećima i na kraju završio meč sa 30 poena, 14 skokova i četiri asistencije. Kada je bilo najteže, tada je uspeo da uradi ono najvažnije!

Toliko je dominirao u majstorici, da je u jednoj stvari Jokić sada bolji od Šakila O'Nila i Karima Abdul Džabara!

Poveo je tim ka narednoj rundi plej-ofa, uz pomoć Džamala Mareja i njegovih 17 poena, dok je prvi naredni poenter u Nagetsima bio Majkl Porter junior sa samo 10 ubačenih poena.

U timu Jute, najbolji su bili Donovan Mičel i Rudi Gober. Mičel je ubacio 22 poena uz devet skokova, dok je Francuz ostvario jak "dabl-dabl" sa 19 poena i čak 18 skokova. Ipak, kada je trebalo da se zaustavi Jokić ispod koša, u tome nisu uspeli, pa je za njih ova sezona završena!

Nagetse sada očekuje serija protiv Los Anđeles Klipersa, koji su uspeli da izađu na kraj sa Dalasom Luke Dončića.

Nikola Jokić protiv Jute
Izvor: Youtube/NBA