SRBI ZA SRBE

VELIKO SRCE MARKA KEŠELJA: Pomaže izgradnju kuće za porodicu sa Kosova i Metohije, potrebno 30.000 evra!

Autor Nebojša Marković

Narednog ponedeljka, 7. septembra, biće održano onlajn donatorsko veče na kojem će svi moći da pomognu.

Izvor: Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe"

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" krenula je u novu akciju.

Položen je kamen temeljac za izgradnju kuće za porodicu Tasić u sklopu druge donatorske večeri u organizaciji proslavljenog srpskog košarkaša Marka Kešelja!

Nekadašnji reprezentativac Srbije je zajedno sa organizacijom "Srbi za Srbe" rešio da pomogne porodici iz Gornjeg Močara sa Kosova i Metohije.

Ova divna akcija vrši se u sklopu druge donatorske večeri, koja će biti ovoga puta održana onlajn kako bi se poštovale mere protiv širenja pandemija kovida-19, a sada je osvećeno zemljište na kojem će se graditi kuća za porodicu Tasić. Potom je postavljen i kamen temeljac.

Porodica Tasić živi nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u opštini Kosovska Kamenica, a porodicu čini čak petoro dece, uzrasta od 12 godina do tri meseca.

"Donacije su već počele da pristižu, pa pozivam sve zainteresovane da nam se priključe 7. septembra kako bismo prikupili preostala sredstva koja su potrebna za završetak projekta", rekao je Marko Kešelj tim o donatorskoj večeri.

Izvor: Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe"

Ona će biti održana na jutjub kanalu organizacije "Srbi za Srbe", a neophodno je prikupljanje 30.000 evra za izgradnju i opremanje nove kuće za porodicu Tasić.

"Pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog Teodosija okupili smo se kako bismo položili kamen temeljac za izgradnju kuće još jednoj mnogočlanoj porodici na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" Igor Rašula.

Pomoć za porodicu Tasić moguće je dati i putem slanja SMS poruka na broj 7763.

Izvor: Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe"

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" već punih 15 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana, tokom kojih je prikupila 5.000.000 evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 2.600 porodica, 13.500 dece, kao i pomoć za više desetina projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.